Vučića za počasnog Bjelopoljca preporučuje pošten rad

U vladajućim partijama – DPS-u I SDP-u - trenutno nemaju jasan niti određen stav o ovom pitanju. Iz opozicionog DF-a najavljuju podršku inicijativi
112 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Screenshot (YouTube)
Aleksandar Vučić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.08.2015. 17:18h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić mogao bi uskoro da postane počasni Bjelopoljac.

U toku je potpisivanje peticije za podršku toj inicijativi, a inicijatori ističu da Vučića za ovu titulu preporučuje pošten rad i dobra saradnja sa Crnom Gorom.

“Počasni građanin se bira da bi bio uzor ostalim građanima a Aleksandar Vučić je i više nego dobar primjer poštenja i poštenog rada i želimo da se na njegov rad, na njegovu i unutrašnju i spoljnu politiku ugledaju pogotovu mladi ljudi Bijelog Polja na kojima je i budućnost našeg grada,” kazala je za TV Vijesti predstavnica inicijative Marija Minić.

U vladajućim partijama – DPS-u I SDP-u - trenutno nemaju jasan niti određen stav o ovom pitanju.

Iz opozicionog DF-a najavljuju podršku inicijativi.

Za pet dana, koliko traje potpisivanje peticije, oko hiljadu građana je podržalo inicijativu.

Peticiju, za koju je dovoljno oko 500 potpisa, grupa mladih će predati opštini do kraja nedjelje a lokalni parlament će o ovoj inicijativi raspravljati na nekoj od narednih sjednica.

Talas dodjela titula počasnog građanina krenuo je iz Podgorice koja je to zvanje dodijelila bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću 2007. Sa tim je nastavljeno u aprilu ove godine kada su premijer Albanije Edi Rama i ministar vanjskih poslova Kosova Hašim Tači dobili zvanje počasnih građana Ulcinja a tri mjeseca kasnije predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ovo počasno zvanje dobio je u Beranama.

Bonus video: