Rajko Kuljača ponovo pred tužiocem

Kuljača je kazao za TV Vijesti da nije detaljno upoznat s onim za šta se sumnjiči ali i da nikada nije zloupotrijebio službeni položaj, pa vjeruje da će se sumnje pokazati kao neosnovane
215 pregleda 13 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.07.2015. 17:12h

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača ponovo se danas našao pred tužiocem zbog sumnje da je kao prvi čovjek prijestonice crnogorskog turizma zloupotrijebio službeni položaj prilikom izgradnje vodovovoda u mjestu Tudurovići, pouzdano saznaje TV Vijesti.

To je samo jedna od nekoliko zloupotreba za koje je osnovno državno tužilaštvo u Kotoru pokrenulo izviđaj protiv Kuljače.

O tome za šta sve sumnjiče bivšeg gradonačelnika Budve ali i ko je protiv njega podnio krivične prijave, osnovna državna tužiteljka u Kotoru Danka Živković nije mogla da govori TV Vijesti, uz objasnjenje da su izviđajne radnje u toku.

Kuljača je, međutim, televiziji potvrdio da je danas posjetio kotorsko tužilaštvo ali da će sjutra biti saslušan.

Kaže da nije detaljno upoznat s onim za šta se sumnjiči ali i da nikada nije zloupotrijebio službeni položaj, pa vjeruje da će se sumnje pokazati kao neosnovane.

Zbog sumnje u zlopotrebu službenog položaja, i specijalno tužilaštvo u nekoliko slučajeva sprovodi izviđajne radnje u kojima se Kuljača sa bivšim čelnicima budvanske opštine spominje kao mogući osumnjičeni.

Kuljača je osuđen na pet godina robije u okviru afere Zavala, gdje se sa drugim zvaničnicima teretio da je zloupotrebom službenog položaja pribavio imovinsku korist preduzeću Zavala Invest i oštetio opštinski budžet za 820.000 eura.

Bonus video: