Usvojeni nacrti pregovaračkih pozicija za poglavlja 15 i 19

Nacrte pozicija predstavio je glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU, Aleksandar Andrija Pejović, zajedno sa pregovaračima za data poglavlja
0 komentar(a)
Kristijan Danijelson, Odbor za evropske integracije, Foto: Skupština.me
Kristijan Danijelson, Odbor za evropske integracije, Foto: Skupština.me
Ažurirano: 10.07.2015. 12:54h

Odbor za evropske integracije usvojio je danas nacrte pregovaračkih pozicija za Međuvladinu konferenciju o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU), za poglavlja 15 - Energetika i 19 - Socijalna politika i zapošljavanje.

Nacrte pozicija predstavio je glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU, Aleksandar Andrija Pejović, zajedno sa pregovaračima za data poglavlja, saopšteno je iz Skupštine.

Sjednici je prisustvovao i ministar poljoprivrede, Petar Ivanović, koji je zajedno sa pregovaračem za poglavlje 11, predstavio Izvještaj o pregovaračkom poglavlju posvećenom oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji su članovi jednoglasno usvojili.

Viceguverner Centralne banke i pregovarač za poglavlje 4, Sloboda kretanja kapitala, Nikola Fabris, predstavio je Izvještaj o tom poglavlju, koji je, takođe, jednoglasno usvojen.

Pored članova Odbora za evropske integracije, sjednici su prisustvovali i članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje kao i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Bonus video: