INTEGRACIJE U EU

Danijelson: EK će nastaviti da podržava Crnu Goru

Predsjednik Vlade je naglasio da je infratsrukturni razvoj i povezivanje regiona unutar sebe i sa EU, bitan preduslov za dalji napredak
93 pregleda 2 komentar(a)
Kristijan Danijelson, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Kristijan Danijelson, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.07.2015. 14:33h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas generalnog direktora Generalnog direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji Kristijana Danijelsona, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Integracija Zapadnog Balkana u EU jedini je garant stabilnosti i ekonomskog razvoja regiona, ocijenili su u razgovoru predsjednik Vlade Milo Đukanović i generalni direktor Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson.

„Vlada je kao prioritet prepoznala unapređenje kvaliteta života građana, stoga je usredsređena na ispunjavanje zadataka iz integracione agende u cilju sprovođenja sveobuhvatnih reformi, usmjerenih na prevazilaženje društvenih deficita uzrokovanih višedecenijskim zaostajanjima”, kazao je premijer Đukanović.

Predsjednik Vlade je naglasio da je infratsrukturni razvoj i povezivanje regiona unutar sebe i sa EU, bitan preduslov za dalji napredak i punu integraciju regiona. „Berlinska inicijativa i podrška članica Evropske unije je od izuzetnog značaja za punu realizaciju tog procesa”, naglasio je Đukanović.

Danijelson je posebno istakao konstruktivnu ulogu Crne Gore u tom procesu, naglasivši da usvajanje evropskih standarda treba da rezultira ekonomskim rastom i boljim kvalitetom života građana.

On je pozitivnim ocijenio postignuća Crne Gore u oblasti jačanja vladavine prava, reformi pravosuđa i borbi protiv korupcije.

„Evropska komisja nastaviće da podržava Crnu Goru u procesu imlementacije i ostvarivanja konkretnih rezultata na tom polju”, rekao je Danijelson.

Dogovoren je nastavak intenzivne saradnje u susret donošenju smjernica za dalji tok evropske agende Crne Gore.

Preporučujemo za Vas