SUSRET SA STANKOVIĆEM

Danijelson: Impresivni rezultati tužilaštva

Stanković je naglasio da je svjestan da se od državno tužilačke organizacije ne očekuje samo usvajanje dokumenata, već i preduzimanje konkretnih poteza kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, posebno kada je riječ o korupciji na visokom nivou
2 komentar(a)
Kristijan Danijelson, Ivica Stanković, Foto: VDT
Kristijan Danijelson, Ivica Stanković, Foto: VDT
Ažurirano: 07.07.2015. 10:57h

Crnogorsko Tužilaštvo postiglo je impresivne rezultate, ocijenio je generalni direktor Generalnog direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson u razgovoru sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem.

„Danielson je konstatovao da je Tužilaštvo u prethodnom periodu ostvarilo impresivne rezultate. Vrhovnom državnom tužiocu čestitao je na ostvarenom u prethodnom perioodu, a posebno na formiranju Specijalnog državnog tužilaštva, koje je počelo sa radom u skladu sa predviđenim rokovima“, kaže se u saopštenju Tužilaštva.

Iz kabineta VDT-a naveli su da je Stanković sagovornike upoznao sa usvojenim aktima koji su prethodili raspisivanju oglasa za glavnog i specijalne državne tužioce i naglasio da će sa saradnicima maksimalno raditi na njihovoj primjeni.

Stanković je naglasio da je svjestan da se od državno tužilačke organizacije ne očekuje samo usvajanje dokumenata, već i preduzimanje konkretnih poteza kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, posebno kada je riječ o korupciji na visokom nivou.

Gosti iz Evropske Komisije podržali su takav stav Vrhovnog državnog tužioca.

Preporučujemo za Vas