Danielson u posjeti Crnoj Gori

Danielson će se sastati i sa Nikolom Markovićem, predsjednikom Komisije za praćenje istraga o napadima na novinare i imovinu medija
88 pregleda 0 komentar(a)
Kristijan Danielson, Foto: Delmne.ec
Kristijan Danielson, Foto: Delmne.ec
Ažurirano: 06.07.2015. 13:14h

Kristijan Danielson, generalni direktor Direktorata EK za susjedstvo i pregovore o proširenju, boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori od 7. do 8. jula. Danielson je već posjetio Crnu Goru u svojstvu generalnog direktora tadašnjeg Direktorata za proširenje, u oktobru 2013. godine.

Danielson će se sastati sa predsjednikom Vlade, Milom Đukanovićem, potpredsjednicima Vlade, Duškom Markovićem i Vujicom Lazovićem, članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije, Vrhovnim državnim tužiocem, Ivicom Stankovićem, i Glavnim pregovaračem Aleksandrom Pejovićem. Tokom posjete, Danielson će se sastati i sa Nikolom Markovićem, predsjednikom Komisije za praćenje istraga o napadima na novinare i imovinu medija.

Generalni direktor će boraviti u Crnoj Gori u trenutku kada se obilježava i tri godine od otvaranja pristupnih pregovora sa Evropskom unijom. Sa svojim crnogorskim sagovornicima, Danielson će razgovarati o odnosima Evropske unije i Crne Gore, o dosadašnjem napretku, ali i budućim izazovima u procesu pristupanja Crne Gore, naročito na području vladavine prava.

Bonus video: