"Evropska unija ne podrazumijeva samo direktive i poglavlja"

Festival je otvoren izložbom “Metamorfoza” svjetlosnih instalacija francuskog umjetnika Žeroma Tokera
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2015. 20:03h

I staro i mlado okupilo se sinoć na platou ispred EU info centra u Podgorici, gdje je otvoren Evropski festival koji će trajati narednih devet dana, a iza kojeg stoje Delegacija EU u Crnoj Gori uz podršku Glavnog grada, Francuskog instituta i EU info centra.

Festival je otvoren izložbom “Metamorfoza” svjetlosnih instalacija francuskog umjetnika Žeroma Tokera, koji je kazao da je u Podgorici već nedjelju dana, koliko je radio na pomenutim instalacijama uz pomoć djece i odraslih iz okoline EU info centra. Toker je u glavni grad Crne Gore došao iz Avinjona, grada u kojem se održava najveći festival svijetlosti na svijetu

Na otvaranju su najviše najmlađi koje je zvijezda večeri, počasni EU ambasador i poznati bubnjar Dragoljub Đuričić sa ekipom natjerao na ples svojim ritmovima bubnjeva.

Festival je otvorila Don Edi-Berd, v.d. šefa delegacije EU u Crnoj Gori koja je kazala da Evropska unija ne podrazumijeva samo pravila, poglavlja i direktive, te da će se pomoću ovogj festivala približiti građanima kroz kulturu i umjetnost.

Galerija

Bonus video: