Prva jača kiša donosi Podgorici stare probleme: Nadležni nisu ispunili obećanja

"Nama treba samo jedna vodenica da je ugradimo tamo sa strane. Ne zna se kad je gore ljeti ili zimi, ljeti padne kiša, ta voda nema gdje da otiče i po mjesec dana bara, uveče ne možemo da ostanemo od kreketanja žaba, to je čitav orkestar pozavidio bi mu Vivaldi", kazao je Dragan Kovačević
241 pregleda 6 komentar(a)
Podgorica, kiša, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Podgorica, kiša, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 30.10.2018. 20:41h

Prva jača kiša stanovnicima nekih podgoričkih naselja donijela je stare probleme - ogromne lokve koje onemogućavaju kretanje pješacima ali i automobilima.

Takva je situacija u ulici Miloja Pavlovića u Gornjoj Gorici i Husinjskih rudara na Koniku.

Višegodišnja obećanja nadležnih u opštini da dugoročno saniraju ulice i odvode, nikada nisu ispunjena.

Nova jesen, nove kiše, a stari problemi.

U Ulici Miloja Pavlovića u Gornjoj Gorici lokve kao jezerca.

Problem traje više od deceniju i po, žale se Gornjogoričani .

"Nama treba samo jedna vodenica da je ugradimo tamo sa strane. Ne zna se kad je gore ljeti ili zimi, ljeti padne kiša, ta voda nema gdje da otiče i po mjesec dana bara, uveče ne možemo da ostanemo od kreketanja žaba, to je čitav orkestar pozavidio bi mu Vivaldi", kazao je Dragan Kovačević.

Najteže je djeci.

"Koja čitav dan budu u koli sa mokrim nogama, možete misliti koliko se to odražava na zdravlje", rekao je Mihailo Osmaić.

Noge su danas skvasila i djeca koja su na putu do škole prošla Ulicom Husinjskih rudara na Koniku.

I stanari u ulici Miloja Pavlovića više puta su se obraćali nadležnima. Činiće to, kažu i dalje, jer im ništa drugo ne preostaje.

"Oni uvijek govore kad se bude rekonstruisala ulica glavna Miloja Pavlovića da će se ovo uraditi. Međutim, oni to govore 15 godina. To je, ''ne lipši magarče do zelene trave''", rekao je Kovačević.

U Agenciji za izgradnju i razvoj Glavnog grada svjesni su da treba riješiti problem.

"Otvaranjem slivničke rešetke i njenim spajanjem na postojeću atmosfersku kanalizaciju u velikoj mjeri će se riješiti postojeći problem i u tom cilju je potrebno izvršiti opravku i novu nivelaciju asfaltnog kolovoza na predmetnoj površini, čime bi se omogućilo oticanje vode na Ulicu Miloja Pavlovića", kazali su iz Agencije za izgradnju i razvoj Glavnog grada.

Iz Agencije međutim nijesu odgovorili kada će to i uraditi.

Bonus video: