Konferencija u Petrovcu: Uloga medija važna za uspješnost integracija

Na skupu su govorili državni sekretar u tom resoru Bojan Šarkić, ambasador UK u Crnoj Gori Jan Viting i načelnik Službe za odnose sa javnošću i protokol Ministarstva odbrane, Mehmedin Tahirović
0 komentar(a)
PR služba, mediji, Petrovac, Foto: Gov.me
PR služba, mediji, Petrovac, Foto: Gov.me
Ažurirano: 15.06.2015. 10:22h

Ulogu medija izuzetno je važna za uspješnost procesa integracija, ocijenjeno je na regionalnoj konferenciji Odnosi PR službi i medija u procesu euroatlantskih integracija, koja je danas počela u Petrovcu.

Konferenciju je organizovalo Ministarstvo odbrane uz podršku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva (UK) u Crnoj Gori.

Na skupu su govorili državni sekretar u tom resoru Bojan Šarkić, ambasador UK u Crnoj Gori Jan Viting i načelnik Službe za odnose sa javnošću i protokol Ministarstva odbrane, Mehmedin Tahirović.

„Šarkić je posebno naglasio ulogu medija ocijenivši je izuzetno važnom za uspješnost procesa integracija“, kaže se u saopštenju.

Viting je, kako se navodi, ponovio da UK podržava u potpunosti i bezrezervno Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu.

On je ocijenio da se širenje Evropske unije (EU) i NATO pokazalo kao veliki uspjeh, doprinoseći ne samo prosperitetu i bezbjednosti već i demokratiji i vladavini prava.

„Naglasio je da su prijetnje individualnoj i kolektivnoj bezbjednosti brojne i raznovrsne, i da niko nije u potpunosti imun na te prijetnje, ocjenjujući da je zajednička kolektivna bezbjednost uvjek bolja od samostalnog nastupa“, kaže se u saopštenju.

Viting je istakao da su vrijednosti EU i NATO istovjetne, kao i da proces evroatlantskih integracija doprinosi dijeljenju zajedničkih vrijednosti izmedju partnena.

„On je naglasio da je dobro informisano javno mnjenje od velikog značaja, a da ga ne možemo imati bez lako dostupnih, tačnih i razumljivih informacija, i u tom pravcu uloga medija je nezamjenljiva“, dodaje se u saopštenju.

Tahirović je istakao je da je regionalna saradnja jedan od prioriteta vanjske politike Crne Gore, a time i regionalna stabilnost.

On je, kako se navodi, konferenciju ocijenio dijelom ulaganja u projekat bezbjednosti regiona.

Na konferenciji učestvuju predstavnici PR službi ministarstava odbrane Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore, predstavnici NATO-a, kao i novinari iz Crne Gore i zemalja regiona.

Bonus video: