AISEC Montenegro treći put organizuje projekat “Enter Your Future”

Kroz osam radionica u trajanju od po šest sedmica ,srednjškolci i studenti trebalo bi da pospješe jezička, ali i znanja iz drugih oblasti
104 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Murati, Foto: Printscreen (YouTube)
Jasmin Murati, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 14.06.2015. 18:23h

Studentska organizacija Ajsek Montenegro, treći put organizuje projekat “Enter Your Future”, koji će crnogorskim srednjoškolcima i studentima, kroz učešće na ljetnjim radionicama, omogućiti da unaprijede znanja i vještine iz različitih oblasti neformalnog obrazovanja.

Radionice na Ekonomskom fakultetu u Podgorici traju od 20. jula do 31. avgusta , a bice angažovani predavači, ali i učenici i studenti, iz Italije, Turske, Španije SAD-a, i drugih zemalja .

Kroz osam radionica u trajanju od po šest sedmica ,srednjškolci i studenti trebalo bi da pospješe jezička, ali i znanja iz drugih oblasti.

"U pitanju su, dakle, radionice preduzetništva, grafičkog dizajna i poslovnih vještina. Takođe, organizujemo pet jezičkih radionica. U pitanju je, znači, njemački jezik, francuski, italijanski, arapski i turski jezik", kazao je Jasmin Murati iz Ajsek Montenegra.

Draž ovog projekta je u tome sto će se za katedrom naći strani predavači, a polaznici radionica, moći će da se upoznaju i sa vršnjacima iz drugih zemalja.

"Iz SAD-a, iz Italije, Španije, Turske i tako dalje. Program Global Families nudi crnogorskim porodicama mogućnost da, na šest sedmica, ugoste jednog od tih studenata i, na taj način, se upoznaju sa njihovom kulturom, jezikom. I, jednostavno, da upoznaju kako oni žive, na koji način oni komuniciraju", kazao je Murati.

Milica Remiković je student druge godine Ekonomskog fakulteta, a radionice ovog tipa posmatra na praktičan način.

"Mladi treba da budu konkurentni i da se bore za svoje mjesto na tržištu, tako da, ovaj, smatram da je ovo odlična inicijativa", kazala je Remiković.

Nakon što se detaljnije upoznala sa ponudom, Milica je napravila izbor.

"Jezik, u stvari, budućnost svih mladih, tako da sam zainteresovana da pohađam radionice italijanskog i njemačkog jezika. Zašto baš ta dva jezika? Pa, italijanski znam i možda bih, na neki način, unaprijedila znanje, a, s druge strane, eto još jedan jezik da naučim" kazala je Remiković.

Studentima koji žele da steknu volontersko ili profesionalno iskustvo u inostranstvu na raspolaganju su programi Global Sitizen i Global Talent u 126 zemalja.

"Aplicira se preko naše fejsbuk stranice, Ajsek Montenegro, naravno. U pitanju su, znači, prakse koje su za sticanje novih prezentacionih vještina, komunikacionih vještina. Takođe, Global Talent nudi platu, tj plaćene su prakse u pitanju i traju od tri do 12 mjeseci" rekao je Murati.

Murati kaže da je ovu priliku u poslednje dvije godine iskoristilo preko 30 studenata iz naše zemlje, a u Ajseku Crna Gora nadaju se da će ih uskoro biti i više

Bonus video: