U Bijelom Polju održan bazar

voje proizvode, rukotvorine, slike i suvenire izložilo je oko 30 izlagača sa sjevera
99 pregleda 0 komentar(a)
Bazar, Bijelo Polje, Foto: Printscreen (YouTube)
Bazar, Bijelo Polje, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 13.06.2015. 17:41h

Bazari su dobra prilika da kupite zanimljive stvari - od interesantnih zanatskih proizvoda do biljnih čajeva. Jedan takav održan je danas u Bijelom Polju, koje na ovaj način želi da poboljša turističku ponudu.

Svoje proizvode, rukotvorine, slike i suvenire izložilo je oko 30 izlagača sa sjevera.

Veselin Rakočević iz Mojkovca već petnaest godina živi od izrade predmeta u duborezu.

"Ja radim od 8-10 sati dnevno. To mi je jedini rad tako da to je to vrijeme za ovako manji a za veći kao što je na primjer Tajna večera koja je metar i po sa metar treba mi petnaest dana rada", kazao je Rakočević.

Iako je cijena njegovih unikata kako kaže pristupačna svačijem džepu, slabu kupovnu moć osjeća svakog dana.

"Samo se preživljava, nije da se živi nešto solidno al dobro. Mi umjetnici smo hendikepirani s te strane, ali dobro može", kazao je Rakočević.

Njegov prijatelj Dušan Joksimović iz Bijelog Polja već dugo se bavi proizvodnjom biljnih čajeva

"Pravim kombinacije za razne bolesti za jedno 130 bolesti, glavno je za bubrežne bolesti, srčane, plućne, želudačne, ženske bolesti, bolesti unutrašnjih organa, jetre, pankreasa. Cijene su pet eura jedna kesica. Od jedne kesice približno može da se skuva oko 20 litara čaja" rekao je Joksimović.

Priliku da pokažu i prodaju svoje proizvode na bazaru u Bijelom Polju Veselin i Dušan imali su sa još tridesetak izlagača. Većina je zadovoljna prodajom.

"Narod nas prepoznaje ,zna naš kvalitet i onda nema problema za prodaju", kazala je Sanja Simonović-Delević iz Berana.

Kvalitetom proizvoda i pristupačnim cijenama zadovoljni su i posjetioci bazara.

"Super je ponuda, super je rad, ekstra kvalitet, za cijene dogovor", rekla je posjetiteljka Bazara, a na pitanje da da li je nešto kupilo odgovorila je.

"Nisam još ali evo razgledam, nadam se da ću nešto da pazarim"

Njemac Kolger je kazao da je već kupio par proizvoda i da su cijene sasvim pristojne.

"Za mene je to sve novo i mislim da je sa cijenama sasvim u redu da su pristojne. Ja sam par proizvoda već kupio" rekao je Kolger

Da ljudi koji svojim radom, trudom i ljubavlju prema svom poslu imaju šta da ponude tvrde i organizatori bazara u Bijelom Polju.

"Mi smo iz nekog iskustva koje imamo nastupima na sajmovima došli do zaključka da bismo trebali u Bijelom Polju jednu vrstu ovakve manifestacije i turističke ponude prezentovati kako nama tako i okruženju. Imamo učesnike i van Bijelog Polja što nam je cilj da ovaj bazar ima jedan širi aspekt, širi značaj" kazala je Violeta Obradović iz Turističke organizacija Bijelo Polje.

Zadovoljni posjetom bjelopoljskom bazaru, u Turističkoj organizaciji za sledeću godinu obećavaju veći broj učesnika i raznovrsniju ponudu.

Bonus video: