Radulović: Politička situacija da se riješi izborima

"Malo je neprirodna politička konstelacija snaga u parlamentu gdje imate 10 poslanika za koje ne znate gdje su i mislim da će vrlo brzo doći izborni procesi"
164 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Radulović, Foto: Boris Pejović
Branislav Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.06.2015. 20:40h

Bivši visoki funkcioner Socijaldemokratske partije Branislav Radulović gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, je rekao da je danas savjetnik predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića, savjetovao bi mu da i dalje bude suverenista.

"Savjetovao bih mu što sam mu savjetovao i 2006. pa se nijesmo nešto baš najbolje razumjeli. Ja sam 2006. godine izašao iz političkog života jer sam bio suverenista. Savjetovao bih mu da i dalje bude to. Mislim da sam dovoljno rekao. Mislim da on sada ima prilično jasan politički izbor", rekao je Radulović.

Upitan da je bio na Kongresu SDP-a kao delegat za koga bi glasao, Radulović je kroz odgovor jasno stavio do znanja da bi bio na strani Krivokapića.

"Mene je sve to podsjetilo na jedan partijski referendum, čak je i rezultat 55:45 unionisti i suverenisti. Ja kao stari izvorni suverenista sigurno sam na strani suverenista tim prije što je tu bilo puno simbolike, podrške sa strane, mediji iz Srbije, nekako me to vratilo na 2006. godinu. A pravo da vam kažem te godine ja nisam pobjegao od procesa čak bio sam vrlo integrisan u proces dobijanja suverene Crne Gore. Suverenista jednom suverenista zavijek".

Krivokapić je na Kongresu SDP-a izabran za novog/starog predsjednika partije. Od 362 delegata, glas Krivokapiću dalo je 197 predstavnika na 8. Kongresu partije. Za njegovogh protivkandidata Ivana Brajovića su glasala 162 delegata, dok su tri listića bila nevažeća.

Radulović je rekao da je Kongres predstava u kojem učestvuju dva subjekta i gdje i najmanja frakcijska borba može da dovede do raspada političkih organizacija.

"Do razmimoilaženja je došlo između namjerno nazivam suverenista i unionista. Iz vizure građana mislim da je jako važno da teče neki politički proces".

On smatra da bi svi politički subjekto trebalo samostalno da izađu na izbore.

"Malo je neprirodna politička konstelacija snaga u parlamentu gdje imate 10 poslanika za koje ne znate gdje su i mislim da će vrlo brzo doći izborni procesi".

Radulović smatra da je trenutna situacija politički neregularna, kao "i situacija sa Vladom i situacija sa parlamentom".

"Mislim da je najprirodnije da predsjednik države pred kraj godine raspiše izbore i da se ova politička situacije riješi nečim što se u svim savremenim političkim sistemima završava na najprirodniji i najnormalniji način, a to su izbori", rekao je Radulović.

Bonus video: