Pogledajte kako je protekla "Evropska nedjelja" u Crnoj Gori

U našoj galeriji možete pogledati kako je protekla "Evropska nedjelja"
118 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2015. 18:50h

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori obilježila je od 4. do 8. maja "Evropsku nedjelju"

Radionica kreativnog pisanja prvi je događaj u okviru "Evropske nedjelje" na kojem su srednjoškolci i studenti koji vole da pišu razgovrali sa Ognjen Spahićem i Ilijom Đurovićem uopšteno o crnogorskoj književnosti, tehnici, ali i o tome kako da unaprijede i prevaziđu neke probleme prilikom pisanja.

O vrijednostima i benefitima EU u okviru ‪"Evropske nedjelje"‬ govorili su Gordana Đurović, Funda Tekin i Gudrun Stajnaker.

U sklopu Evropske nedjelje promovisane su i sportske aktivnosti, zabavnog karaktera “Pobjeđivati je zabavno”. .

I ove godine u okviru Evropske Nedjelje smo učili više o evropskim plesovima.

Uz predstavnike ambasada zemalja članica i uz pomoć instruktora iz plesnog kluba Sonrisa i folklorne grupe Oktoih učilo se o evropskim plesovima.

Poljednjeg dana “Evropske nedjelje” na platou ispred EU Info Centra organizovano je veliko druženje. Dan je počeo nastupom dječijeg hora “Zvjezdice“ i obraćanjem šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitje Drobniča, generalne direktorke za evropske poslove u Ministarstvuu vanjskih poslova i evropskih integracija, Snežane Radović i gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

Zatim je upriličeno takmičenje za najbolju masku za djecu do 10 godina, na kom je pobijedio Matije Šljukić. Matija je kao nagradu dobio biciklo, dok su nagrade za drugo i treće mjesto bile: tablet računar i kurs stranog jezika.

Nešto stariji drugari takmičii su se u igrama bez granica. Na takmičenju u stonom tenisu pobijedu je odnijela ekipa Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

U našoj galeriji možete pogledati kako je protekla "Evropska nedjelja".

Galerija

Bonus video: