Poštuju li Podgoričani pravila vožnje kružnim raskrsnicama?

Iz policije kažu da je bezbjednost u saobraćaju na zadovoljavajućem nivou i ističu da se na samim kružnim tokovima nikad nijesu dogodile nezgode sa smrtnim ishodom
206 pregleda 55 komentar(a)
kružni tok, Foto: Screenshot (YouTube)
kružni tok, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.05.2015. 17:44h

Kada je prije skoro deset godina Podgorica dobila prvi kružni tok nije bilo malo vozača koji nijesu znali pravila vožnje, pa su ih vrlo često i izbjegavali. Godinama kasnije kružnih tokova je mnogo više, vozači su pravila brzo naučili, ali ne svi.

"Primjećujemo najviše prekršaja kada je u pitanju prestrojavanje, ne držanje ostojanje između vozila i nepoštovanje saobrćajnog znaka koji sam maloprije rekao put sa pravom prvenstva prolaza", kaže za TV Vijesti Igor Ivanović, pomoćnik komandira saobraćajne policije Podgorica.

Koliko god se trudili da djeluju samo preventivno, saobraćajni policajci, kako tvrde, nerado ali ipak znaju izvaditi olovku kako bi nesavjesnim vozačima ispisali prekršajene kazne koje nijesu tako male.

"Većinom su to ova tri prekrašaja koja sam sada naveo držanje odstojanja kazna 70 eura, nepoštovanje saobraćajng znaka 80 eura i pogrešno prestrojavanje koja je kazna 70 eura", kaže Ivanović.

A koliko vozači znaju i poštuju pravila vožnje kružnim raskrsnicama, uz pomoć saobraćajne patrole, provjerila je i ekipa TV Vijesti. Na postavljena pitanja naši vozači dobili su čiste petice.

Iz policije dodaju da je bezbjednost u saobraćaju na zadovoljavajućem nivou i ističu da se na samim kružnim tokovima nikad nijesu dogodile nezgode sa smrtnim ishodom. Ipak još jednom apeluju na vozače da poštuju saobraćajnu kulturu, kako bi i broj nezgoda sa materijalnim šetetama bio manji a samim tim i na minimum smanjen rizik za ostale učesnike u saobraćaju.

Bonus video: