KOŽAR SE NE TERETI ZA UBISTVO DANILOVGRAĐANINA

Ko je muškarac koji je u decembru 2016. prišao Šaranoviću i rekao da ima nalog da ga ubije

Istražitelji su vještačenjem došli do Dinića, ali i Kožara koji je navodno srpskom državljaninu predao pištolj iz kog je trebalo da ubije Šaranovića
356 pregleda 8 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2019. 08:35h

Odbjegli Baranin Alan Kožar, naredbom o sporovođenju istrage ne tereti se za ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića, kako se do sada spekulisalo, već za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo Šaranovića u decembru 2016.godine.

To je TV Vijesti potvrđeno iz više izvora koji otkrivaju i ko je osoba koja je te decembarske noći prišla Šaranoviću i rekla mu da ima nalog da ga ubije ali da to ne može da uradi.

Kako saznaje Televizija Vijesti, osim Kožara naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćen je i srpski državljanin Milan Dinić, koji je od ranije poznat crnogorskoj policiji, jer je prije nekoliko godina izdržavao kaznu u spuškom zatvoru. Naredbom se Alan Kožar i Dinić terete da su sa još nekim, i dalje nepoznatim osobama stvorili kriminalnu organizaciju, koja je planirala ubistvo Šaranovića u decembru 2016. godine.

Upravo je Dinić, prema tužilačkim spisima, muškarac koji je te decembrske noći prišao Šaranoviću i rekao mu da ima nalog da ga ubije ali da to ne može da uradi. Nakon toga Šaranović je čitav slučaj prijavio istražiteljima kojima je ujedno predao pištolj i mobilni telefon koji je nosio potencijalni ubica.

Istražitelji su nakon toga vještačenjem došli do Dinića, ali i Kožara koji je navodno srpskom državljaninu predao pištolj iz kog je trebalo da ubije Šaranovića.Branilac odbjeglog Kožara, Zoran Piperović nije želio da komentariše saznanja TV Vijesti.

Šaranović je ubijen 11. marta 2017. godine u Budvi. Istražitelji vjeruju da je glavom platio zbog organizovanja ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji važi za vođu zemunskog klana. Ubistvu je prethodilo ubistvo Šaranovicevog brata Branislava, 2009. u Beogradu  za koje je on odgovornim smatrao Luku Bojovića. Porodice Bojović i Šaranović godinama su osvetnički nastrojene jedna prema drugoj. U tom ratu je kako se sumnja stradalo više osoba.

Luka Bojović je imao bliske kontakte sa ljudima iz crnogorskog podzemlja, a najbliži saradnik i prijatelj mu je bio Luka Đurović, koji je prije pet godina poginuo u saobraćajnom udesu kod tunela Vrmac u Kotoru. Nakon Đurovićeve smrti, vođstvo nad barskim klanom preuzeo je njegov najbliži prijatelj, Alan Kožar.