Vukotić bi mogao biti optužen i za neka nerasvijetljena ubistva u Beogradu?

"Jednog klijenta su mog tako da kažem startovali u zatvoru u Subotici, zove se Alen Kurina sa ciljem da i on priča o škaljarcima, kavčanima i eventualno bude neki od svjedoka saradnika", rekao je advokat Jovana Vukotića, Borivoje Borović
1078 pregleda 6 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.11.2018. 18:11h

Jovan Vukotić, označen kao vođa škaljarskog kriminalnog klana, kome se nakon ljetošnjeg hapšenja u Turskoj trenutno sudi u Srbiji , mogao bi prema tvrdnjama njegovog advokata Borivoja Borovića osim zbog falsifikovanja isprava biti optužen i za neka nerasvijetljena ubistva u Beogradu.

Crnogorski istražitelji nijesu išli u Beograd da pitaju Vukotića, koji važi za vođu škaljarskog klana o njegovim ranije javno iznijetim tvrdnjama da postoje policajci koji se nalaze na platnom spisku kriminalaca.

Da Vukotić nije imao posjete ovim povodom za Televiziju Vijesti potvrdio je Borović, koji kaže i da srpska policija pokušala da pribavi dokaze da je njegov branjenik povezan sa mafijaškim lividacijama u Beogradu.

"To su nekoliko neriješenih ubistava za koja su lično zainteresovani ljudi iz policije", istakao je Borović.

Novinarka Televizije Vijesti: Kojih?

"Za ubistva nekih navijača koji su figurirali kao članovi kriminlanog klana koji imaju kontakte sa ljudima iz vlasti", kazao je Borović.

On tvrdi i da funkcioneri MUP Srbije, kriminalističke policije i neki visokopozicionirani političari navodno traže i svjedoke.

"Jednog klijenta su mog tako da kažem startovali u zatvoru u Subotici, zove se Alen Kurina sa ciljem da i on priča o škaljarcima, kavčanima i eventualno bude neki od svjedoka saradnika", rekao je Borović.

Vukotić je uhapšen početkom septembra u Turskoj, nakon čega je izručen Srbiji.

Pred sudom u Beogradu, Vukotić je tvrdio da nije šef škaljarskog klana ali je priznao da je putovao koristeći lažnu putnu ispravu.

Razlog da se lažno predstavlja, kako je objasnio, je što se nalazio na plavoj potjernici Crne Gore.

Bonus video: