EU vijesti - nova rubrika na portalu "Vijesti"

Koordinatorka projekata u CGO Ana Vujoševiuć istakla je da je saradnja sa “Vijestima” logičan potez, jer se radi o trenutno najčitanijem portalu
8 komentar(a)
EU vijesti, Foto: Savo Prelević
EU vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.04.2015. 13:42h

Portal “Vijesti” od danas je bogatiji za još jednu rubriku - EU vijesti, gdje se građani mogu informisati o procesu pregovora o pristupanju ali i kako taj proces utiče na njihov svakodnevni život.

Nova rubrika je nastala kao dio projekta “Rastimo zajedno”, koju “Vijesti” izrađjuju uz pomoć Centra za građansko obrazovanje (CGO), a pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Podgorici.

Koncept rubrike predstavljen je danas na konferenciji za novinare, a urednik portala “Vijesti” Srdan Kosović kaže da je ovo način da se informišu oni koji smatraju da je članstvo Crne Gore u EU neophodnost, kao i oni kojima evropska zajednica naroda ne zvuči primamljivo.

“Jedan od motiva zbog kojeg smo se pridružili projektu je i taj što ne postoji značajan euroskeptični subjekat, što je dalo prostora onima koji su nosioci procesa pregovora da se malo ležernije odnose prema svom poslu. Trudićemo se da informišemo građane o svim bitnim temama i uticaju na njihov svakodnevni život. Građani kako proces odmiče, a EU se približava, vide i tamnije strane ove zajednice naroda”, smatra Kosović.

Koordinatorka projekata u CGO Ana Vujošević istakla je da je saradnja sa “Vijestima” logičan potez, jer se radi o trenutno najčitanijem portalu.

“Uz to, naši kapaciteti, s obzirom da se integracijama Crne Gore u EU bavimo godinama, stoje na raspolaganju kako portalu, tako i svim građanima. U planu imamo i međunarodnu konferenciju, sprovodimo i istraživanje o izvještavanju o EU 15 crnogorskih medija, čiji će rezultati biti predstavljeni u septembru”, kazala je ona.

Evropski pokret u Crnoj Gori sprovodi takođe ovaj projekat, u saradnji sa Portalom Analitika.

Bonus video: