Vujović: Opozicija će se uglavnom grupisati u koalicije

Vujović je za TV Vijesti kazao da smatra da se opozicione partije mogu udruživati u koalicije s ciljem da ponove recept Demokratskog fronta i objedine što je više moguće različitih struktura
12 komentar(a)
Zlatko Vujović, Foto: Screenshot (YouTube)
Zlatko Vujović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 12.04.2015. 19:11h

U susret novim parlamentarnim izborima, opozicija će se uglavnom grupisati u koalicije, smatra Zlatko Vujović iz CEMI-ja.

Vujović je za TV Vijesti kazao da smatra da se opozicione partije mogu udruživati u koalicije s ciljem da ponove recept Demokratskog fronta i objedine što je više moguće različitih struktura.

Ocjenjuje da će ubuduće centar opozicionog objedinjavanja biti pomjeren sa samog Fronta na neke druge strukture, i očekuje bar tri, četiri opozicione kolone.

“Nerealno je u ovom trenutku očekivati da ce DF biti stožer okupljanja opozicionih politickih politickih snaga, tako da je to šansa za Demos, to je šansa za URA-u,” rekao je Vujović, ali i upozorio:

“Međutim veoma je teško procjenjivati koliko je to velika šansa, oni imaju prostora da se izbore, međutim, meni djeluje da će oko Demosa i Ure se formirati još jedan blok, da oni nekako teže, idu ka tome objedinjavanju, i da s treće strane nazire se nešto što bi mogao biti blok oko Pozitivne, CDU-a, mozda i SNP-a”.

Bonus video: