"As" čeka 13 godina

7 komentar(a)
TV Vijesti, hotel As, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
TV Vijesti, hotel As, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 05.04.2015. 18:20h

Otkazivanje kupovine Kraljičine plaže, ali i odlaganje gradnje akva parka u Štoju kod Ulcinja, izazvali su proteklih dana buru komentara. Za krivca zbog odustanka Rojal Grupe ovog puta proglašen je SDP, ali i dio medija, zbog toga što su tražili odgovore na brojna sporna pitanja.

U Vladi međutim niko nije postavio pitanje odgovornosti, zašto i ostale investicije u turizmu ne teku po planu. To najbolje pokazuje sudbina četiri privatizovana hotela.

Vlada je, naime, prije dvije godine preporučila da se sa investitorima hotela As u Perazića dolu, Centra za odmor i rekreaciju Igalo, te Jezera i Planinke na Žabljaku, raskine ugovor, jer nisu poštovali dogovorene obaveze. Do sada je međutim ta procedura pokrenuta samo za hotele Planinka i Jezera.

Sa kupcima hotela na primorju ,Vlada je u međuvremenu potpisala anekse ugovora iako su odavno probili sve rokove za izgradnju. Najinteresantniji je primjer hotela As koji nije otvoren ni 13 godina nakon prodaje iako njegovi vlasnici tvrde da su do sada uložili čak 52 miliona eura.

Bonus video: