Sanirana saobraćajnica u Markovićima: Asfalt zakrpio rupe

Radi se o sanaciji privremene saobraćajnice. Postavljamo prvi tampon i interventni dio asfalta, kako bi se saobraćaj lakše odvijao” – kaže Zorica Božović, iz Direkcije za saobraćaj.
130 pregleda 4 komentar(a)
Put Cetinje- Budva, Foto: TV Vijesti screenshot
Put Cetinje- Budva, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 03.04.2015. 10:06h

Dionicu dugu 120 i široku 3,2 metra građevinske mašine “Crnagoraputa” pokriće interventnim slojem asfalta, radi boljeg protoka saobraćaja.

Tačno 14 dana otkad je u saobraćaj pušten put Cetinje – Budva, građevinske mašine“Crnagoraputa”, pod nadzorom Direkcije za saobraćaj, sanirale su dionicu na klizištu u Markovićima.

“Radi se o sanaciji privremene saobraćajnice. Postavljamo prvi tampon i interventni dio asfalta, kako bi se saobraćaj lakše odvijao”, kaže Zorica Božović, iz Direkcije za saobraćaj.

Na trajno rješenje problema ipak će se pričekati, jer iz Direkcije za saobraćaj ističu da je “u toku procedura”, koja podrazumijeva ispitivanje tla, a tek nakon toga treba da se uradi projekat i pristupi rješavanju problema, koji je podijelio i budvanske turističke poslenike.

“Ako se ne obezbijedi bolja prohodnost, to će se, svakako, odraziti na naše poslovanje u ugostiteljstvu, jer ćemo ostati bez turističkih autobusa sa kruzera”, zabrinut je predsjednik restoratera Crne Gore Krsto Niklanović.

“Ti koji kažu da će se ovo odraziti na turizam nemaju pojma o njemu. Jednostavno,nemaju o čemu da pričaju, pa su se uhvatili za rupe. Inostrani turisti isto će se ponašati kao domaći gost, sačekaće pet-deset minuta u koloni i proći će, tako da ovo neće ostaviti nikakve posljedice na turističku sezonu”, tvrdi hotelijer Žarko Radulović.

Jedno je izvjesno, režim naizmjeničnog jednosmjernog saobraćaja potrajaće duže vrijeme, pa ostaje za nadu da će grebani materijal izdržati sve veća opterećenja i duže kolone, kako se bude približavao početak ljeta.

Bonus video: