Gost Boja jutra dr Ljubinko Kaluđerović, psihijatar: Kako ostaviti alkohol

Ekipa Boja jutra bila je na Sajmu vjenčanja u Delta sitiju pa ćete vidjeti koliko mlade Podgoričanke uživaju u isprobavanju vjenčanica.
219 pregleda 1 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 29.03.2015. 15:04h

U Crnoj Gori ima oko 30 hiljada zavisnika od alkohola, a zbog alkoholizma jedne osobe pate još najmanje četiri u njenom bliskom okruženju, podaci su Instituta za javno zdravlje. Možemo li reći da je alkohol “kućna droga” jer je zastupljena u gotovo svim domaćinstvima i vrlo je pristupačna djeci i omladini, te da li je najveći problem što je alkohol sve manje socijalno vidljiv, pa je klinička slika alkoholizma znatno ozbiljnija, nego se to na prvi pogled čini samo su neka od pitanja na koja će u Bojama jutra na TV Vijesti u ponedjeljak 30. marta nakon osam sati odgovarati dr Ljubinko Kaluđerović, psihijatar narkolog.

Iz Uprave za inspekcijske poslove još prije pola godine kazali su da je kraj marta krajnji rok za rješavanje problema bolesti tzv. "plavog jezika". Ekipa Boja jutra provjeriće na podgoričkoj Stočnoj pijaci je li ispunjeno obećano.

Ukoliko niste zaposleni onda bi vam akcija "More poslova" mogla biti od pomoći.

Ekipa Boja jutra bila je i na Sajmu vjenčanja u Delta sitiju pa ćete vidjeti koliko mlade Podgoričanke uživaju u isprobavanju vjenčanica. U jutarnjem programu i priča o karaokama podgoričkih osnovaca koji su se takmičili pred muzičkim zvijezdama, poput Sergeja Ćetkovića.

Vidjećete i kako je protekla ekološka akcija Fondacije Petrović Njegoš, Biciklističkog kluba Perun, Opštine Nikšić, Kluba Hortikulture i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, u saradnji sa novoosnovanim Obrazovnim savjetodavnim centrom mreže Education USA u Američkom uglu u Podgorici, organizuje Sajam američkih fakulteta.

Sportske aktuelnosti komentarisaće urednik sportske redakcije Televizije Vijesti Aleksandar Radović.

Uz Boje jutra na TV Vijesti započnite radnu sedmicu i uz servisne informcije Urgentnog centra Crne Gore, Auto-moto saveza CG, Operativno komunikacionog centra Uprave policije i Elektroprivrede CG.

Bonus video: