Veljović: Ima devijacija u policijskom sistemu

Naglašavaju da je rad na rasvjetljavanju napada na novinare prioritet u radu policije
70 pregleda 9 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Veselin Veljović, Foto: Printscreen (YouTube)
Mevludin Nuhodžić, Veselin Veljović, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 01.10.2018. 17:46h

Ima devijacija u policijskom sistemu. To je potvrdio direktor policije Veselin Veljović, odgovarajući na pitanja novinara sa kojima se danas, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem, sastao povodom Dana MUP-a. Veljović ipak poručuje da kriminal nema uporište u samom menadžmentu policije te da javnost može svjedočiti da su hapšeni svi službenici koji su se oglušili o Zakon. To neće dozvoliti, a potvrdu onog što govori, kako je najavio, crnogorska javnost će vidjeti u narednom periodu jer imaju niz aktivnosti koje idu upravo ka policijskim službenicima.

Veljović se osvrnuo i na ono što se moglo pročitati u medijima da je svojim dolaskom doveo svoje ljude u policiju. Nije ih, kako kaže, vratio zato što je prijatelj sa njima već da bi ojačao sistem.

U tom pravcu je dao i nalog da se svi koji su neraspoređeni do Nove godine vrate na posao jer ne mogu da godinama sjede kućama i primaju plate što je pozdravio i ministar Nuhodžić.

"Kapaciteti su nam onakvi kakvi jesu i iz njih moramo izvući najbolje. Treba ih prekomandovati, a nekad je veća šteta da rade nego da ne rade. Oni koji mogu da rade treba da rade, a za one koji to ne mogu tražićemo drugo rješenje", kazao je Nuhodžić.

Naglašavaju da je rad na rasvjetljavanju napada na novinare prioritet u radu policije. Veljović je saopštio da njegov glavni inspektor na dnevnom nivou komunicira sa predstavnicima Vijesti i Dana, čiji novinari su najčešće bili mete.

"Znam da mi trebamo da štitimo vas i rasvjetljavanje napada na novinare je nešto što je prioritet u našem radu. Jedan napad je nešto što treba da zabrine društvo i vjerujem da se tako odnose i kada je u pitanju zadnji napad na novinarku Oliveru Lakić. On je u fokusu našeg rada i moramo uložiti sve kapacitete da se taj slučaj rasvijetli", rekao je Nuhodžić.

Pričalo se i o kriminalnim klanovima a Veljović je objelodanio da se u novom dokumentu policije definiše značajno manji broj kriminlanih grupa i ponovio da je ofanzivnim pristupom zajedno sa Specijalnim tužilaštvom u proteklom periodu spriječen značajan broj likvidacija.

Bonus video: