O pravima zaposlenih roditelja

0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: TV Vijesti
Boje jutra, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 23.03.2015. 14:06h

U Bojama jutra se bavimo problemima sa kojima se susrijeću zaposleni roditelji u našoj zemlji. Dok traje trudničko i porodiljsko bolovanje zakon je uglavnom na strani roditelja, ali praksa je opet bolna tačka.

Zakonodavni odbor jednoglasno je ocijenio da je Predlog dopuna Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim je predviđeno da zaposlene majke sa troje i više djece imaju pravo na doživotnu novčanu naknadu, u skladu sa Ustavom. O tome u jutarnjem programu koleginica Mileva Žuric sa poslanikom Aleksandrom Damjanovićem

U Bojama jutra i redovna rubrika “Savjeti advokata“.

Osmi sajam sezonskih poslova, pod imenom “ Summer job 2015”, je zvanično otvoren, a želja organizatora je da crnogorskim studentima i maturantima omogući sezonski rad u domaćim kompanijama i institucijama. Utisak je da interesovanje nije na nivou prethodnih godina, mada su crnogorski poslodavci pripremili bogatu i raznovrnu ponudu. Otvaranje sajma ispratio je kolega Dejan Radulović.

Program „Kamerna muzika Sen Sansa“ u izvođenju profesora sa Muzičke akademije sa Cetinja biće održan u okviru manifestacije „Dani frankofonije“, u utorak, 24.marta, u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“, u 20 sati. Ulaz je besplatan.Detaljnije u Bojama jutra sa Majom Popovic,muzićkom urednicom.

Najavljujemo i ovogodišnji program rada podgoričke Moderne galerije.

Nakon 7.30 obavezno pogledajte i pregled štampe. Naša gošća novinarka Ana Komatina

Uz Boje jutra na TV Vijesti započnite dan uz servisne informacije Kliničkog centra, Auto-moto saveza CG, Operativno-komunikacionog centra Uprave policije i Elektroprivrede CG.

Sjutra vas očekuju kao i svakog jutra brojne nagrade, a vaši domaćini Bojana Bojović Golijanin i Ananije Jovanović.

Bonus video: