Gošća TV Vijesti: dr Slavica Vujisić, neurološkinja KCCG

174 pregleda 1 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 22.03.2015. 17:05h

U susret obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv epilepsije gošća Boja jutra na TV Vijesti je dr Slavica Vujisić, neurološkinja KCCG. U ponedjeljak, 23. marta, nakon 8 časova, ona će pokušati da razjasni sve zablude koje su uvriježene u narodu kada je riječ o ovoj bolesti, kao što je ta da se epilepsija prenosi samo po ženskoj liniji ili da žene oboljele od epilepsije ne mogu normalno da rađaju djecu.

U jutarnjem programu i o tome da u Crnoj Gori od nedavno postoji Udruženje samohranih roditelja. Ova NVO osnovana je sa ciljem da se pomogne roditeljima da priušte djeci stvari koje su im uglavnom nedostižne.

U fokusu TV Vijesti je i zagađenost vazduha u Pljevljima. Pljevljaci i dalje udišu najzagađeniji vazduh u Evropi i prema izvještaju Svjetske agencije za zdravlje i životnu sredinu iz decembra 2014. godine ovaj grad je zvanično najzagađeniji u Evropi.

Sa druge strane, crnogorski poslenici predstavili su turističku ponudu na Međunarodnoj turističkoj berzi u Moskvi, a sastanci sa tamošnjim kolegama i predstavnicima izvršne vlasti trebali bi da rezultiraju relativno uspješnoj sezoni. Novinari TV Vijesti prenose da u prilog tome govore i konkretni potezi crnogorskih hotelijera koji su, zbog pada vrijednosti rublje, još prije dva mjeseca za 15 odsto smanjili cijene usluga.

Audio - vizuelna simfonija iz dva dijela autora Damira Murseljevića biće priređena u organizaciji Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović" u ponedjeljak sa početkom u 20 časova. Pogledajte u Bojama jutra šta su sve pripremili organizatori.

Početak radne sedmice u program TV Vijesti započnite i uz servsne informacije Urgentnog centra Crne Gore, Auto-moto saveza CG, Operativno komunikacionog centra Uprave policije i Elektroprivrede CG. Pogledajte i izvještaj sa podgoričke Zelene pijace.

Najvažnije naslove sportskih aktuelnosti komentarisaće urednik sportske redakcije Televizije Vijesti Aleksandar Radović.

Kao i svakog jutra, najbrži gledaoci osvojiće poklone.

Bonus video: