Počelo treće suđenje za Zavalu: Kuljača i Marović tvrde da nisu krivi

Bivši potpredsjednik opštine Budva Dragan Marović ,ponovio je da mu je optužnica nerazumljiva
139 pregleda 1 komentar(a)
Zavala, Foto: Screenshot (YouTube)
Zavala, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.03.2015. 20:00h

U podgoričkom Višem sudu, pred sudijom Suzanom Mugošom, počelo je treće suđenje optuženima u slučaju “Zavala”.

Bivši čelnici opštine Budva, koji su do sada dva puta osuđivani ali i te presude ukidane, ponovili su da nisu krivi i izrazili nadu da će imati pravično suđenje.

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i danas je ponovo tvrdio ono što već godinama pokušava da dokaže da nije kriv ni po jednoj tački optužnice koja ga tereti za zloupotrebu službenog pložaja i nanošenje štete opštinskom budžetu.

Drugooptuženi, bivši potpredsjednik opštine Budva Dragan Marović ,ponovio je da mu je optužnica nerazumljiva. Kazao je da je uhapšen kao najveći kriminalac Crne Gore sa dugim cijevima, da je u pritvoru proveo šest mjeseci od čega nekoliko dana neustavno, te da je nekadašnja vrhovna tužiteljka Ranka Čarapić i prije podizanja optužnice, saopštila da u ovom slučaju ima elemenata krivičnih radnji.

Kuljača i Marović, te njihovi saradnici na projektu gradnje postrojenja na Zavali, u dva navrata do sada su osuđivani, a u oba slučaja sudila im je Valentina Pavličić. Obje presude su oborene, a Apelacioni sud je potom naložio Pavličić više ne može suditi u ovom predmetu.

Optuženi u slučaju Zavala terete se da su oštetili opštinski budžet za više od 820 hiljada eura.

Bonus video: