"Boje jutra": O pomračenju Sunca, vegeterijancima, dinosaurusima

0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: TV Vijesti
Boje jutra, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 19.03.2015. 17:48h

Najveće pomračenje Sunca u posljednjih 16 godina dogodiće se i u Crnoj Gori, kada će u petak prijepodnevnim časovima biti zaklonjeno oko pola sunčevog diska. Astronom Igor Dajković u Bojama jutra pojasniće o kakvoj je prirodnoj pojavi riječ.

U svijetu se obilježava Dan bez mesa. Na TV Vijesti pogledajte priču o Podgoričaninu koji je prije više od dvije decenije odlučio da postane vegeterijanac.

NVO DIV organizuje jednu od najspektakularnijih izložbi na svijetu o dinosaurusima. Izložba će se održati od 01. juna do 31. avgusta u halama Sajma u Budvi u specijalno pripremljenim izložbenim uslovima. Novinari jutarnjeg programa provjeravaju šta će sve crnogorska publika biti u prilici da pogleda.

Uskoro će početi i proljećna sadnja cvijeća. Ekipa Boja jutra u stakleniku gradskog preduzeća "Zelenilo" provjerava koje vrste je najbolje saditi u ovom periodu.

Povodom 21.marta, Svjetskog dana poezije, u KIC-u Budo Tomović održaće se javno čitanje poezije. Pogledajte u Bojama jutra ko će učestvovati i kakav su program pripremili.

Na programu TV Vijesti o likovnoj koloniji osoba sa invaliditetom u okviru projekta "Budimo kreativni zajedno", ali i o takmičenju mladih inovatora koje će se od 12. do 15. oktobra održati u Budimpešti.

Gost Boja jutra je i Milić Šarović, kantautor iz Bara koji je nedavno objavio spot za svoju drugu autorsku pjesmu "Potraži me".

Jutro uz Boje jutra na TV Vijesti započnite i uz servisne informcije Urgentnog centra Crne Gore, Auto-moto saveza CG, Operativno komunikacionog centra Uprave policije i Elektroprivrede CG.

Najbrži gledaoci biće i sjutra u prilici da osvoje doručak za dvoje ili ulaznice za bioskop Cineplexx.

Sjutra sa vama Mileva Žurić i Ananije Jovanović.

Bonus video: