Nevolje nesuđenih stanara u kvartu iza “Delte”

209 pregleda 4 komentar(a)
TV Vijesti Delta zgrade, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
TV Vijesti Delta zgrade, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 13.03.2015. 09:26h

Iako su još 2008. godine ispoštovali sve odredbe iz kupoprodajnog ugovora i do poslednjeg centa platili stanove, kupci nekretnina u kvartu iza šoping centra “Delta” punih sedam godina ne mogu da otvore ulaz od zgrade.

Kažu da je isključivi krivac za to investitor Radovan Pavlićević, koji je, u međuvremenu, sve stanove stavio pod hipoteku, a da pritom, u potpunosti, nije ni završio izgradnju zgrade.

"Ispostavilo se da zgrada nema ni građevinsku dozvolu, zbog čega u stanovima nema ni struje ni vode", ističe jedan od revoltiranih kupaca Mirko Bojović.

Da nevolja nesuđenih stanara sa kraja ulice doktora Vukašina Markovića bude veća, banka kod koje je Pavlićević uzeo kredit prošle godine počela je vansudsko poravnavanje prodajom stanova. Dvadesetak porodica, na taj način, dovedeno je u pat poziciju, da ima, a nema stan.

"Obraćali smo se nadležnim sudskim institucijama, podnijeli tri krivične prijave, ali niko ne reaguje. U decembru prošle godine uputili smo dopis i gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, međutim, ni od njega nema odgovora. Nadam se, ipak, da će nas uskoro primiti, kako bi pokušali da riješimo ovu situaciju", dodaje Bojović.

Nedovršeni stanovi su, u međuvremenu, oštećeni, puni su vlage, pa se i podigao parket, a i keramičke pločice počele su da se odlijepljuju.

"Ovu su sad stanovi za adaptaciju i ako se uselimo moraćemo da se izložimo dodatnim troškovima. Pogotovo su kritični stanovi na gornjim spratovima, koji su u haosu", riječi su Željka Bugarina, nesuđenog komšije Mirka Bojovića.

Bugarin se pita kako je moguće da je država dozvolila investitoru da bez ijednog papira podigne zgradu, dodavši da očekuje pomoć nadležnih organa, jer su to "naši stanovi, koje smo pošteno platili".

"Razmišljamo i o nasilnom useljenju, prikopčaćemo se na najbližu trafostanicu, uvešćemo struju i vodu u naše stanove, makar i na taj način, a račune ćemo redovno plaćati", zaključuje Bugarin.

Prozvani investitor Radovan Pavlićević nije želio pred našu kameru, kako bi eventualno dao svoje viđenje slučaja, a kupci stanova riješeni su da tokom ove godine postanu i stanari ulice doktora Vukašina Markovića.

Ući će u svoje, kažu, na ovaj ili onaj način…

Bonus video: