Roditelji inficiranih beba najavili štrajk glađu

Roditelji beba traže da se suspenduju bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić i načelnica neonatologije Haka Tahirović protiv kojih se u Višem sudu u tom gradu vodi krivični postupak
14 komentar(a)
roditelji beba, protest, Foto: Jadranka Ćetković
roditelji beba, protest, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.03.2015. 19:05h

Na zahtjev roditelja inficiranih beba u bjelopoljskoj bolnici koji već 10 dana protestuju ispred kapije bolnice do sada se nije oglasio niko od zvaničnika.

Roditelji beba traže da se suspenduju bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić i načelnica neonatologije Haka Tahirović protiv kojih se u Višem sudu u tom gradu vodi krivični postupak. Roditelji od 13. marta najavljuju štrajk glađu.

Za devet dana trosatnih protesta ispred kapije bjelopoljske bolnice roditeljima inficiranih beba nije stigao odgovor nadležnih na zahtjev za suspenziju ljekara Tomislava Jeremića i Hake Tahirović protiv kojih se vodi krivični postupak u slučaju bjelopoljske bebe.

"Niko nam se nije obratio niti iz Uprave bolnice, niti iz opštine Bijelo Polje, niti neko iz Ministarstva zdravlja što pokazuje njihov odnos prema nama i prema cjelokupnoj situaciji našoj", rekao je otac preminule bebe Slaviša Knežević.

Umjesto toga, stigla je izjava VD ministra zdravlja Suada Numanovića da se pri­li­kom in­fek­ci­je pet no­vo­ro­đen­ča­di u bol­ni­ci u Bi­je­lom Po­lju, od ko­jih je jed­na pre­mi­nu­la, ni­je ni­šta spek­ta­ku­lar­no do­go­di­lo i da još ni­je po­tvr­đe­no da se u toj usta­no­vi do­go­di­la in­ter­ho­spi­tal­na in­fek­ci­ja. Takva izjava za roditelje beba je kako kažu uvredljiva.

"Ja se savršeno slažem sa njim. Jako je tragično jedan mali veliki život je izgubljen i reakcija gospodina ministra je u najmanju ruku diskutabilna i vrijeđa zdrav razum moj, moje porodice da ne idem šire", rekao je Knežević.

Kako su nadležni i dalje ipak nijemi prema njihovom zahtjevu,roditelji beba najavljuju radikalizaciju protesta.

"U petak ćemo postaviti šator, počećemo štrajk glađu. Pozivamo građane Bijelog Polja a i šire da nam se pridruže. Životi naše djece su bili u rukama ljekara od petka će i naši životi biti u njihovim rukama tako da jednostavno očekujemo da se stvari ubrzaju i da se donese konačna odluka o suspenziji ljekara", rekao je otac inficirane bebe Predrag Karišik.

Osim građana tog dana na protestu koji je zakazan u podne, ako vremenski uslovi dozvole, roditeljima će se pridružiti njihove porodice i bebe.

Bonus video: