ŠANSA ZA NIKŠIĆ

Nikšićki Tehnopolis namijenjen mladim preduzetnicima

“Tehnopolis je jedan razvojni centar koji u principou ima za cilj podršku mladim ljudima, i ne samo njima, da svoje kreativne ideje i svoje inicijatve da pokrenu biznis stavrno pretoče u djelo”, kaže za TV Vijesti direktor Tehnopolisa Velibor Bošković, dodavši da će im Tehnopolis pomoći pri osnivanju preduzeća, pribavljanju finansijskih sredstava i umrežavanju sa institucijama sistema
334 pregleda 3 komentar(a)
dom vojske, niksic, Foto: Ivan Petrušić
dom vojske, niksic, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 16.02.2019. 01:20h

Dom vojske u Nikšiću već godinama jedan od  simbola propadanja grada, ali bi to moglo uskoro da se promijeni. 

Ukoliko prema najavama vlade do kraja godine bude izgrađen dugo najvljivani Inovaciono tehnološki centar Tehnopolis, biće to prilika svima da sa dobrim biznis idejama pokrenu svoj posao uz pomoć države. Budući Tehnopolis, vrijedan oko 1.800.000 eura, još nije počeo da se gradi a trebalo bi da nikne na mjestu urušenog Doma vojske. 

“Tehnopolis je jedan razvojni centar koji u principou ima za cilj podršku mladim ljudima, i ne samo njima,  da svoje kreativne ideje i svoje inicijatve da pokrenu biznis stavrno pretoče u djelo”, kaže za TV Vijesti direktor Tehnopolisa Velibor Bošković, dodavši da će im Tehnopolis pomoći pri osnivanju preduzeća, pribavljanju finansijskih sredstava i umrežavanju sa institucijama sistema.

“U našem objektu će imati jako puno kvalitetnih sadržaja kao što su konferncijski prostor, sala za satanke, laboratorije koje ćemo ovdje da izgradimo iz prostog razloga što želimo da svoj biznis kreiraju zasnovcan na znanju i nauci”, obećava Bošković.   Priliku da znanje iz informatike unovče preko Tehnopolisa već su osjetila trojica maldih Nikšićana, koje je ideja o Tehnopolisu oduševila.   “Ljudi obično misle da je finansijska pomoć najbitnija, ali mi kad smo došli tamo vidjeli smo da možemo dobiti pravnu podršku, savjete vezane za ekonomiju, za tržište, sve stvari koje nijesam znao ranije,”, kazao je za TV Vijesti programerVuk Mrkajić.

Kancelarije Tehnopolisa privremeno su smještene u zgardi autobuske stanice gdje su upravo Mrkajić i njegovi drugovi krenuli sa svojom pričom.  Bošković poziva sve zaintersovane jer vjeruje da po uzoru na druge manje evropske zemlje i gradove, Tehnopolis u Nikšiću mnogima može promijenti život.

Preporučujemo za Vas