Milan Štrljić ponovo osvaja region u seriji "Kud puklo da puklo"

Otkada se ulogom Tončija proslavio u legendarnoj seriji ‘Velo Misto’ prošlo je već 35 godina. No, Milan Štrljić i dalje ređa sjajne uloge poput najnovije u regionalnom hitu – Kud puklo da puklo!
392 pregleda 0 komentar(a)
Milan Štrljić, Kud puklo da puklo
Milan Štrljić, Kud puklo da puklo
Ažurirano: 19.02.2015. 15:04h

U ponedjeljak, 23. februara gledaoci TV Vijesti će upoznati glavne likove serije ‘’Kud puklo da puklo’’ koja osvaja cijeli region. Spisak glumaca garantuje sjajnu zabavu i humor na tv ekranima svakog radnog dana prije centralne informativne emisije na ovom kanalu.

Jedan od glavnih glumaca je i Milan Štrljić koji je u najnovijoj seriji - Mile Gavran - predsjednik mjesnog odbora koji svoju ulogu ozbiljno shvata. Izborna je godina i njegov je program: spasiti selo od raseljavanja pa Mile pokreće davno zatvorenu pilanu. On je oko svega smrtno ozbiljan i rijetko se smije, ali to ne znači da je Mile mrgud. Mile je srčan, hrabar i nikad ne odustaje od pomaganja drugima, čak i kad oni to ne žele.

Ovaj poznati glumac je rodom iz Tordinaca kod Vinkovaca, Split je grad u kojem je živio I ostvario neke od svojih najboljih uloga poput Tončija u legendarnoj seriji “Velo Misto”. Nakon završene klasične gimnazije Štrljić se uputio u Beograd. Iako su njegovi roditelji željeli da studira medicinu, on se odlučio za glumu koja se u to vrijeme mogla studirati samo u Zagrebu ili Beogradu. Upisao se na beogradsku akademiju I tamo ostao dvije decenije. Njegova kćerka Iva Štrljić je poznata srpska glumica.

Glumio je u kultnom djelu Lordana Zafranovića “Okupacija u 26 slika” pa zbog tog rada krajem sedamdesetih dobio i nagradu za najboljeg mladog jugoslavenskog glumca. Uslijedile su uloge u najznačajnijim filmskim projektima bivše države, poput Igmanskog marša, Balkanskog špijuna, Boška Buhe, Balkan ekspresa...

Nakon povratka u Hrvatsku film je na neko vrijeme zamijenio pozorištem ali se brzo ponovo vratio velikom platnu i snimio “Cirkus Kolumbija” na kojem je radio sa Oscarom nagrađenim rediteljem Danisom Tanovićem, “Tri muškarca Melite Žganjer”, “Blagajnica hoće ići na more”, “Naši i vaši”, te “Fine mrtve djevojke”, a posljednjih godina pojavljivao se i u serijama poput “Larinog izbora”, “Ruže vjetrova” i serije “Loza”. Ne smatra kako je pojavljivanje u sapunicama degradacija glumačke profesije.

“ Upravo suprotno, to su dramske serije koje će biti utoliko bolje što se bolji glumci pojavljuju u njima. A moram skromno reći da sebe ipak smatram dobrim glumcem”, rekao je nedavno za hrvatske medije.

Kao Slavonac, Dalmatinac, Zagrepčanin i Beograđanin, Štrljić se osjeća kozmopolitom. No, medije dijelom izbjegava i zato jer su ga u neko nesretnije vrijeme prozivali zbog boravka u Srbiji i pokušavali politizirati njegov rad

Radnja najgledanije serije u 2014. godini u Hrvatskoj - "Kud puko da puklo" smještena je u slikovitom Oštrovcu, selu na rubu nacionalnog parka.

U središtu priče su čuvar nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorka Katarina (Mirna Medaković) koja zbog dedinog testamenta dolazi da živi u Oštrovac. Katarinin djed Đuro (Mate Gulin) koji je većinu života proveo sam, testamentom ostavlja milion evra svojim unucima Katarini, Tomislavu (Miran Kurspahić) i Krešu (Janko Popović Volarić), ali uz uslov da godinu dana provedu u njegovoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspeju u tome, novac pripada selu. Đurini unici dolaze u selo, koje je na ivici propasti i koje će ispočetka raditi sve kako bi Đurove unuke ‘’istjeralo’’ i dobilo taj million…

Katarina, Tomislav i Krašo tako moraju da se bore i sa selom i sa svakodnevnim nedaćama – u Đurinoj kući nema ni struje ni vode pa je njihov boravak u selu na neki način i bitka za preživljavanje u uslovima na koje kao gradska djeca nisu navikli. Damir se zaljubljuje u Katarinu, i pokušava na sve načine da joj život u mjestu bude što lakši. Zato dolazi u sukob i s ocem i s ostalim mještanima. Katarina će uskoro početi da osjeća nešto prema Damiru ali će se suzdržavati zbog vjerenika kojeg ima u Zagrebu,Dramska serija s elementima humora ''Kud puklo da puklo'' zaradila je u 2014. godini titulu najgledanije serije (TV Nova), a u 2015. o njenoj sve većoj popularnosti svjedoče i rekordni rezultati gledanosti ostvareni u januaru.

Seriju ‘’Kud puklo da puklo’’ možete pratiti radnim danima od 17:40h samo na TV Vijesti.

Bonus video: