Danilovgrad: Bujice odnijele muku i trud

Posebno kritična situacija je na imanju Kose Pejović – Kovačević iz sela Gorica, nadomak manastira Ždrebaonik, oko čije kuće se stvorilo vještačko jezero
74 pregleda 6 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Screenshot (YouTube)
Danilovgrad, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.12.2014. 17:21h

Žitelji sela Lalevići u blizini Danilovgrada minulih dana muku su mučili da izađu iz svojih domova, a mještanin Spasoje Popović kaže da su strahovali i za svoju bezbjednost.

Za njihove, ali i nevolje komšija iz sela Pažići, tvrdi Popović, kriv je menadžment Željeznice Crne Gore, jer su propusti te kompanije na pruzi, koja prolazi kroz pomenuta sela, uslovili da se potpuno parališe život u više stotina domaćinstava.

U sličnom problemu našla se i obližnja danilovgradska Fabrika mermera, u čije proizvodne pogone je prodrla voda, pa je potpuno obustavljen proces rada. Šteta na mašinama, ističe šef proizvodnje Darko Radović, je velika, a zaposleni rade sve što je u njihovoj moći da saniraju posljedice obilnih padavina, kako bi fabrika što prije mogla da nastavi sa radom.

Posebno kritična situacija je na imanju Kose Pejović – Kovačević iz sela Gorica, nadomak manastira Ždrebaonik, oko čije kuće se stvorilo vještačko jezero. Obilna voda poplavila je podrumske prostorije, pa joj je, kaže Pejović - Kovačević, uništena sva pripremljena zimnica.

Tvrdi da niko od nadležnih službi u Danilovgradu nije došao da joj pomogne, izuzev Vatrogasne jedinice koja je, kako kaže, stigla prekasno. S druge strane, načelnik danilovgradske Službe zaštite i spašavanja Goran Radulović objašnjava da su pripadnici tog sektora intervenisali na svaki poziv, a da je gospođa Pejović – Kovačević odbila pomoć. Radulović, takođe, navodi da je na više lokacija u samom gradu i okolnim selima izlazila Komisija za procjenu štete, čiji članovi popisuju nastalu štetu, a najugroženijima će biti uplaćena i jednokratna pomoć.

Bonus video: