Otac preminule bebe: Neko je pokušao da zataška slučaj

"Neko je difinitivno zatajio. Mislim da je tu najveća uloga Kliničkog centra Crne Gore koji nije reagovao u datom trenutku", rekao je Knežević
119 pregleda 16 komentar(a)
Slaviša Knežević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Slaviša Knežević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 24.11.2014. 20:04h

Novi potezi Tužilaštva u istrazi, pokrenutoj nakon što je u bjelopoljskoj bolnici pet beba inficirano, a jedna umrla, mogle bi da potvrde sve glasnije spekulacije da je tamošnje medicinsko osoblje pokušalo da zataška cijeli slučaj, prenosi TV Vijesti.

Takav zaključak je stekao i otac preminule bebe Slaviša Knežević, nakon što je danas dva sata sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem pričao o tragediji koja je zadesila njegovu porodicu.

O kojim potezima i dokazima tužilaštva je riječ, Knežević nije mogao otkriti.

"U okviru dalje istrage ne bih pričao o dokazima i daljim potezima Tužilaštva, dok se ne otkriju prave činjenice. Dokazi idu u pravcu zataškivanja i otkrivanja svih mogućih dešavanja od subote veče do nedjelje u tri sata pa i nadalje u Bijelom Polju", rekao je Knežević za TV Vijesti.

Sve što se dešavalo biće, vjerovatno, utvrđeno istragom pokrenutom dan nakon što je umrla beba.

"Neko je difinitivno zatajio. Mislim da je tu najveća uloga Kliničkog centra Crne Gore koji nije reagovao u datom trenutku. Postoje indicije da je ovaj slučaj, kao i mnogi drugi, pokušan da bude zataškan", kazao je Knežević.

On ne krije zadovoljstvo i vjeru u novog tužioca.

"Imam duboko i ogromno povjerenje u Stankovića. Ulio mi je nadu da će se stvari istjerati na čistac, da će sve što je u njegovoj moći učiniti da se otkrije prava istina", rekao je Knežević.

Tačan uzrok smrti bebe još nije zvanično poznat.

Iz Tužilaštva je TV Vijesti saopšteno da bi nalaz obdukcije preminule bebe trebao da bude gotov najdalje do srijede, kada će se sa sigurnošću znati i da li je beba preminula usred sepse ili nečeg drugog.

Bonus video: