Ciriković priznao da je pored Đurovića planirano i ubistvo Nikole Sjekloće

Kriminalnu grupu organizovali su odbjegli Adnan Osmanagić, brat ubijenog Baranina Armina Muše Osmanagića i Almir Jahović, a kao članovi označeni su još Darko Milić i Eldan Nurković iz Bara i Đorđe Cicmil iz Budve
1114 pregleda 10 komentar(a)
Bar, ubistvo Jovan Đurović, Foto: Čitalac Vijesti
Bar, ubistvo Jovan Đurović, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 09.11.2018. 18:26h

Enzan Ciriković (26) iz Peći priznao je istražiteljima da je angažovan da aktiviranjem bombe ubije Baranina Jovana Đurovića.

Eksplozivna naprava pronađena je 29. avgusta na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice, u centru Bara.

Cirikovićevo priznanje, sadržano je u u obrazloženju odluke sudija Apelacionog suda koje su mu produžile pritvor za još dva mjeseca.

Kriminalnu grupu organizovali su odbjegli Adnan Osmanagić, brat ubijenog Baranina Armina Muše Osmanagića i Almir Jahović, a kao članovi označeni su još Darko Milić i Eldan Nurković iz Bara i Đorđe Cicmil iz Budve.

"C. je naveo da je angažovan od strane A.O. da postavi bombu na motocikl sa kojim se kreće J.Đ., što je on i učinio, te da mu je u tome pomogao i A.J., i da je bomba postavljena, ali nije aktivirana vjerovatno zbog nekih tehničkih problema. Iz naknadno prispjelih vještačenja utvrđuje se da je sa motora, kojim se kretao J.Đ. otpala eksplozivna naprava", navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

Cirikoviću nije samo Đurović bio meta. Priznao je planiranje još dvije likvidacije od kojih je jedna poznatog boksera Nikole Sjekloće iz Budve.

"Osnovana sumnja proizilazi i iz ostalog dijela odbrane okrivljenog C. u kojoj je priznao da je prihvatio i planirao da sa drugim okrivljenima izvrši najmanje dva ubistva na teritoriji opštine Budva., od kojih je jedno ubistvo N.S., te da su preduzeli i radnje osmatranja kuće, odnosno objekta u kome stanuje N.S., te planirali na kom mjestu i u kom trenutku da izvrše likvidaciju, kao i put kojim bi pobjegli sa lica mjesta", nadalje stoji u obrazloženju.

Sudije dodaju i da su osumnjičeni Milić i Nurković priznali krivična djela koja im se stavljaju na teret a iz čijih odbrana proizilazi i da je Cicmil kriv.

"Posebno odbrane okrivljenog C. koja je u dijelu gdje opisuje postupanje Đ.C. potvrđena materijalnim dokazima, odnosno uplatama novca preko Western Uniona sa drugog imena, te da je okrivljeni Đ.C. u kritično vrijeme sačekivao okrivljenog C. prilikom ulaska u Crnu Goru", navodi se u obrazloženju.

Jovan Đurović, koji je bio meta ove kriminalne grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

Policija sumnja da je ova grupa, planiranim likvidacijama, htjela da osveti Mušu Osmanagića, čije ubistvo nikad nije rasvijetljeno.

Osmanagić je ubijen u septembru 2014. godine dok je ulazio u baštu svog restorana "Savoja" u centru Bara.

Bonus video: