ND "Vijesti" proslavio 21 godinu postojanja: Ne mogu nas zastrašiti koliko god da to pokušavaju

Novinari Vijesti ostali su vjerni svojoj kući, jer su shvatili da profesionalizam u mnogim drugim ne stanuje
106 pregleda 6 komentar(a)
Vijesti, Foto: Printscreen (YouTube)
Vijesti, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 02.09.2018. 17:52h

Dnevnik Vijesti, sinoć je proslavio 21. godinu postojanja.

Novinari i urednici ovog lista saglasni su da put prvih privatnih novina u Crnoj Gori nije bio nimalo lak. Poručuju ipak da nema predaje.

“Uprkos svim tim napadima koji su nerasvijetljeni godinama, neki i duže od deceniju, mi i dalje istrajavamo i ne mogu nas zastrašiti i koliko god da to pokušavaju, uvijek će ostati neko od kolega ko će tragati za istinom i servirati je čitaocima”, kazala je novinarka Jelena Jovanović.

U dvije decenije, logično se razmišlja o promjeni posla, odnosno medija. Novinari Vijesti ostali su vjerni svojoj kući, jer su shvatili da profesionalizam u mnogim drugim ne stanuje.

„Vijesti su jedini medij koji gaji tu vrstu tolerancije, i dalje poštujući stav druge strane, bez obzira o kome se radi“, kazao je novinar Dejan Peruničić.

To je razlog i zašto građani svoje povjerenje poklanjaju upravo Vijestima,

"Ljudi se često obraćaju Vijestima kad više nemaju kome da se obrate, dakle zovu da mi pomognemo da riješe njihove probleme i do sada smo dosta u tome uspijevali što mi je veoma drago i zbog toga sam ponosna što sam dio ove ekipe“, kazala je novinarka Biljana Matijašević.

Vijesti su, prema riječima njenih menadžera, doprinijele razvoju demokratije u Crnoj Gori.

"Prije svega otvorile su vrata istini. Nepokolebljivo su uvijek se borili za tačnu informaciju, što i jeste najveći značaj Vijesti”, kazala direktorica TV Vijesti Marijana Kadić Bojanić.

Bonus video: