Privrednici se žale na nečistoću u Ulcinju, direktor Komunalnog ih prozvao da ne plaćaju usluge

"Uvijek može bolje, ali gledajući okolnosti, infrastrukturu, broj privrednika, kapacitete, ima preko 200.000 kreveta, a kapaciteti infrastrukture to ne dozvoljavaju, kao i naši kapaciteti. To moramo registrovati za narednu sezonu", rekao je Kalezić
281 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj smeće, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ulcinj smeće, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 03.09.2018. 17:30h

Čistoća u Ulcinju nije na zadovoljavajućem nivou, tvrde pojedini privrednici iz tog grada. A upravo oni, kaže direktor Komunalnog preduzeća Skender Kalezić, ne plaćaju usluge za komunalnu čistoću, ne sklapaju ugovore o odvoženju smeća i najviše doprinose lošoj slici, jer otpad odlažu u kontejnere predviđene za domaćinstva.

"Upravo ti privrednici krše komunalni red. Od 39 registrovanih hotela, koliko ima u opštini Ulcinj, njih 21 ima zaključene ugovore, 18 nema. Što se tiče kampova- od sedam, nijedan nije zaključio ugovor", rekao je Kalezić.

S druge strane, komunalni red najviše poštuju vlasnici kafića i restorana.

"Tu imamo zadovoljavajući nivo, osim žive muzike. Od sedam objekata koji su imali živu muziku, samo njih troje su zaključili ugovore", kaže Kalezić.

Dok se privrednici žale, turisti su uglavnom zadovoljni čistoćom.

U Komunalnom preduzeću kažu da daju sve od sebe da grad bude čist.

"Uvijek može bolje, ali gledajući okolnosti, infrastrukturu, broj privrednika, kapacitete, ima preko 200.000 kreveta, a kapaciteti infrastrukture to ne dozvoljavaju, kao i naši kapaciteti. To moramo registrovati za narednu sezonu", rekao je Kalezić.

Iz Komunalnog preduzeća poručuju privrednicima da posluju u skladu sa Zakonom, a opštinske odluke nalažu da svi moraju zaključiti ugovor o pružanju komunalnih usluga.

Bonus video: