Oko 1.000 bajkera iz Evrope u Bijeloj: Žurka, vjenčanja i vatromet do zore

Nagrađeni su najstariji bajker i bajkerka i najbrojniji klub koji je stigao u Bijelu - sa 17 članova pobijedio je “Sokol” iz Berana
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2014. 18:35h

Hercegnovska rivijera od Bijele do Igala protekla dva dana bila je u znaku bajkera.

Na sjajnim crnim harlijima, čoperima, BMW-ima, ali i manje upadljivim i jakim mašinama, kao što je raritetni moto guzzi, svi jednako dobro raspoloženi, stigli su zaljubljenici u motore iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Miško Krivokapić, predsjednik Moto kluba Cruzer iz Herceg Novog koji je inicijator i organizator susreta već treću godinu kazao je da je osim iz regiona oko hiljadu bajkera sa oko 400 motora stiglo u moto kamp u Bijeloj, iz Poljske, Švajcarske, Češke , Italije i Njemačke.

Zaljubljenici motociklizma iz Herceg Novog okupljeni u moto klubu MC Cruiser prije dvije godine su započeli projekat organizacije moto susreta, koji je međunarodnog karaktera i upisan je i u evropskom moto kalendaru.

“Moto turizam je u svijetu u ekspanziji, a želja motociklista iz Novoga je da ovom manifestacijom promovišu grad kao poželjnu moto destinaciju i time ga upišu na mapu moto turizma”, ističu organizatori. “Susrete organizujemo krajem glavne turističke sezone što, između ostalog može biti značajno sa turističku postsezonu u ovom kraju Boke”, kaže Dragana Vlaović iz hercegnovskog organizacionog tima moto kluba Cruzer.

Juče poslijepodne kolona bajkera prodefilovala je rivijerom od Bijele do Igala i nazad. Nenad Jonšić iz beogradskog moto kluba Crni Laufer učestvovao je na sva tri novska skupa. Ove godine došao je sa još osam kolega. Dobro se proveo, a namjerava da ostane još nekliko dana na odmoru na moru.

Program je bio zanimljiv i uzbudljiv. Uz besplatan ručak, izlet brodom kroz Bokokotorski zalivi, rok koncerte grupa „Happy hour “ iz Herceg Novog i „Mikrokozma“ iz Podgorice „Vatrene kočije“ iz Jagodine i „Supermensi“ iz Šapca bile su organizovane i bajkerske igre. Igre su više bile šaljive uz želju da se prisutni zabave, a manje da se takmičarski nadmeću.

Nagrađeni su najstariji i najstarija bajkerka, kao i najbrojniji klub koji je stigao u Bijelu - sa 17 članova pobijedio je Moto klub Sokol iz Berana.

Trostruko građansko-bajkersko vjenčanje, poslije koga je u čast mladenaca uslijedio vatromet i svirka i zabava do zore, bio je događaj po kome će se pamtiti ovogodišnji susreti u Bijeloj. Neobično, sudbonosno “da” rekli su na bini među “braćom bajkerima” članovi MC Cruiser iz Herceg Novog Lazar Vranković i Lidija Barović, Slavo Petrone iz MC Cruzer i Independent (Herceg Novi) i Nataša Petković iz MK Cruisers (Beograd) i Dino Pauk Arsović iz MK Black drivers (Bar) i Marina Rakić.

Srećni mladenci

Uz kumove bajkere provukao se i po neki “civil”. Mlade koje nisu bile obučene u tradicionalne vjenčanice, bacile su bidermajere sa željom da se i iduće godine vjenčaju “srodne bajkerske duše”.

Galerija

Bonus video: