Podgorica: Ljuljaške u Ulici Svetozara Markovića opet polomljene

U maju prošle godine organizovana je akcija “Vratimo djeci igrališta”, sa ciljem da se obnovi to igralište
182 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2014. 19:16h

Ljuljaške su ponovo polomljene na dječjem igralištu u Ulici Svetozara Markovića u Podgorici, a tobogani i klackalice su u veoma lošem stanju.

Stariji stanari tog dijela grada kažu da je igralište napravljeno prije skoro pola vijeka i da su se na njemu igrala i njihova djeca, ali da posljednjih godina djeca nemaju pravo na igru.

“Ovdje živimo gotovo pola vijeka i tu su porasla i moja djeca, koja su svakodnevno odlazila na igralište. Nažalost, moji unuci ne mogu da se igraju, jer su već neko vrijeme ponovo polomljene ljuljaške koje su popravljene i postavljene prošle godine. Ne znam zašto neko ima želju da uništava dječja igrališta, pošto se novac za njihovu popravku izdvaja iz sredstava građana. Popravku svih igrališta u gradu plaćamo iz svojih džepova, a novac koji se potroši na njihovo obnavljanje može da se iskoristi i za nešto drugo”, kazala je Ljiljana Radulović.

U maju prošle godine organizovana je akcija “Vratimo djeci igrališta”, sa ciljem da se obnovi i igralište u Ulici Svezozara Markovića, kod restorana “Leonardo”, ali samo godinu kasnije ono je opet u veoma lošem stanju.

TV Vijesti, Saša Palibrk

Galerija

Bonus video: