Bolji uslovi za život: Izbjeglicama još 100 kontejnera

Kontejnere je donirala Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, a Šofranac je naglasio da će se na taj način stvoriti bolji uslovi za život stanovnika Konika
88 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2014. 19:50h

Direktor Uprave za zbrinjavanje izbjeglica Željko Šofranac ocijenio je juče da je postavljanjem još 100 kontejnera u završnoj fazi projekat rješavanja smještaja za 450 ljudi, koji su živjeli u neuslovnim naseljima A, B i C Kampa Konik.

Kontejnere je donirala Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, a Šofranac je naglasio da će se na taj način stvoriti bolji uslovi za život stanovnika Konika. U naselju živi 370 ljudi, a postavljanje kontejnera počelo je prije nekoliko dana.

Šofranac je istakao da je Vojska pomogla kako bi kontejneri što prije bili postavljeni.

Predstavnik Vojske Ramiz Pejčinović saopštio je da su u srijedu ujutru, bez obzira na vrućinu, uspjeli da postave 10 kontejnera, te da se nada da će ovaj zadatak izvesti kako i priliči vojnicima.

Raseljeno lice sa Kosova Danijel Misim rekao je da će im, zahvaljujući ovom projektu, biti mnogo bolje i podsjetio da su stanovnici Konika pretrpjeli veliku štetu, kada su im 2011. godine izgorjele barake u kojima su do tada živjeli. U Kampu 1 na Koniku postavljeno je više od 210 kontejnera krajem 2012.

TV Vijesti, Milica Delibašić

Galerija

Bonus video: