Bošnjak: Konjević da reaguje zato što Mugoša i dalje obavlja funkciju gradonačelnika

Podgorica trenutno nema ni gradonačelnika ni zamjenika, pa posao prvog čovjeka grada po njenom mišljenju trebalo bi da vodi njegov administrator
113 pregleda 9 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.08.2014. 17:57h

Odbornica Demokratskog fronta (DF) u Skupštini glavnog grada Branka Bošnjak očekuje reakciju ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića povodom činjenice da bivši gradonačelnik Glavnog grada Miomir Mugoša i dalje obavlja funkciju sa koje je nedavno razriješen.

"Mene čudi zašto ne reaguje ministar policije jer koliko imam informaciju, bivši gradonačelnik koji je razriješen sa te dužnosti uredno dolazi na posao. Trebalo bi da policija postavi pitanje šta sada jedan građanin radi u tim prostorijama", kazala je Bošnjak za TV VIjesti.

Ona još kaže da bi trebalo provjeriti da li Mugoša koristi i službeni automobil i druge beneficije koje idu uz dužnost gradonačelnika.

Podgorica trenutno nema ni gradonačelnika ni zamjenika, pa posao prvog čovjeka grada po njenom mišljenju trebalo bi da vodi njegov administrator.

"Sada bi najveći dio tereta trebalo da padne na njegovog administratora, međutim i njemu ubrzo ističe mandat, negdje u oktobru. Svi ostali direktori javnih službi i sekretari sekretarijata trebalo bi da obavljaju redovno svoje poslove s obzirom na to da su u mandatu", istakla je Bošnjak.

Ona je kazala da se u lokalnoj samoupravi već osjeća apatija zbog aktuelne situacije u Glavnom gradu.

"Zapaža se baš da službe ne funkcionišu onako kako su funkcionisale prije izbora , a to možemo da vidimo na osnovu nekih deponija koje su se pojavile blizu centra grada, recimo u ulici Boška Buhe, imamo veliki broj pasa lutalica, dosta je zelenilo poraslo, a da nije pokošena trava. Sada su ljetnji mjeseci i vrućine, pa postoji opasnost od zmija na takvim područjima", kazala je odbornica DF.

Iz Glavnog grada je saopšteno da gradsko preduzeće Zelenilo posao sakupljanja i odlaganja komunalnog otpada vrši svakodnevno i realizuje sve poslove i djelatnosti na isti način i dinamikom kako je to činila do sada. Iz Biroa za odnose sa javnošću dodaju i da se i gradsko i prigradsko zelenio održava shodno programu rada.

Bonus video: