Životinjski otpad nadomak Bara: Možda koščura ima i na obali gdje ću se ja kupati

"Nešto slično nikad nisam vidio u Njemačkoj, gdje za bacanje životinjskog i opasnog otpada pored puta dobijate najveću kaznu"
130 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2014. 15:44h

Tek što su stigli na Crnogorsko primorje, turistri iz Bosne zaustavili su se na nekoliko kilometara od samog centra Bara kako bi uživali u predivnom pogledu na more.

Doživljaj im je poremetio smrad raspalog životinjskog otpada koji se širi magistralom.

"Ovo je sramota. Katastrofa", kaže Nevzudin, turista iz BiH.

Najveći problem je, kako dodaje, što je taj otpad sada izvor zaraze.

Onima koji žive od turizma ovo uništava posao, jer se turisti stalno žale.

"Prinuđeni smo da, kada prolazimo kroz tunel, ugasimo klimu i zatvorimo prozore, da gosti koje prevozimo ne bi udisali taj miris", ekao je TV Vijesti Benjamin Seferović.

Prema njegovim riječima, gosti su mobilni, uzmu rentakar, kabrio, motocikl... i kad stanu da se slikaju, odmah osjete neprijatne mirise. pa se po povratku, raspituju o čemu se radi.

Njemac Mišel Baden živi ovdje već sedam godina, a životinjski otpad se, kako je rekao, tu odlaže posljednje dvije godine. Tako nešto, prema njegovim riječima, neshvatljivo je za zemlju koja teži EU.

"Nešto slično nikad nisam vidio u Njemačkoj, gdje za bacanje životinjskog i opasnog otpada pored puta dobijate najveću kaznu", kaže on.

TV Vijesti

Bader dodaje da je odlaganje sličnog otpada vrlo loša reklama za Crnu Goru kao turističku destinaciju. Više puta su se obraćali gradskim službama i nevladinim organizacijama. Izgleda da su komunalne službe nemoćne u borbi sa nesavjesnim građanima.

Direktor Komunalnog sektora JPKD iz Bara Predrag Ristović kaže da, da bi pomogli građanima, kada osjete sličan miris, leševe životinja prekriju krečom.

To nije dugoročno rješenje, već ga treba tražiti na višem nivou i pooštravanjem kazni, ali prije svega otvaranjem prave deponije za odlaganje životinjskog otpada. Dok se to ne dogovodi, turisti će o baru imati ipak drugačiji utisak.

"Možda koščura ima i na obali gdje ću se ja kupati", kaže Nevzudin.

Galerija

Bonus video: