Pejović: Pljunuo sam i ošamario Medojevića kao što se šamaraju žena i dijete

Pejović je priznao izvršenje krivičnog djela,navodeći da ga je sreo na aerodromu, gdje ga je pljunuo i ošamario "kao što se šamaraju žena i dijete"
366 pregleda 205 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2014. 18:27h

Vlasnik KAP-a Veselin Pejović je rekao da će poslanika Demokratskog fronta i lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića pljuvati i šamarati kad god ga vidi, jer širi laži o njemu. Medojević je tvrdio da u spornom tekstu, zbog kojeg ga je Pejović navodno i napao, jer ga povezuje sa narko kartelom i Darkom Šarićem,nije ni mislio na Pejovića, već na premijera Mila Đukanovića.

Oni su to istakli u podgoričkom Osnovnom sudu, na početku suđenja Pejoviću, optuženom za ugrožavanje sigurnosti Medojeviću, zbog toga što ga je u februaru ošamario na beogradskom aerodromu.Pejović je priznao izvršenje krivičnog djela, navodeći da je tako reagovao zbog javnih optužbi poslanika da je on u narkokartelu, da će se preko Kombinata aluminijuma prati novac, da nema reference da vodi KAP i slično.

“Pošto sam porodičan čovjek, roditelj troje djece, ne mogu da dozvolim da se takve laži šire o meni”, rekao je Pejović.

TV Vijesti, Svetozar Trebješanin

On je dodao da je Medojevića slučajno sreo na aerodromu, gdje ga je pljunuo i ošamario "kao što se šamaraju dijete ili žena", jer je htio da ga unizi, a ne da mu ugrozi život.

"Gdje god ga vidim,do kraja života, ja ću da ga pljunem i ošamarim, jer je to jedna žena, bolje da obuče suknju, nego što širi laži", naveo je Pejović u sudnici.

Pejović je, nekoliko sati kasnije, nakon reakcija javnosti, kazao da su njegove riječe izvučene iz konteksta, i zato zvuče "neprimjereno i uvredljivo".

"Nikada, ali baš nikada u životu ne bih ni pomislio da dignem ruku na ženu i dijete, to su za mene svetinje i izvinjavam se ako su moje riječi tako protumačene. Sve ovo ne znači da sam bilo koju ženu ili ne daj Bože dijete htio da uvrijedim. Medojević je taj koji stalno napada moju porodicu i mene, koristeći se gnusnim neistinama i lažima", saopštio je Pejović.

Medojevićevu ženu pogrdno nazvao

Medojević je u svom svjedočenju istakao da ga je Pejović udario šakom bez ikakvog nagovještaja, te da je krenuo i metalnim stubićem na njega, ali je nakon vriska neke žene odustao, i nastavio da vrijeđa i prijeti njemu i njegovoj supruzi." Došla je policija, on je nastavio da prijeti, rekao mi da je ovo tek početak, da će se on sa mnom obračunati i da ću zapamtiti ko je on", rekao je Medojević.

Pejović je naveo da nije tačno da ga je udario punom šakom, kao ni da ga je udario s leđa, kao što nije tačno ni da mu je prijetio.

“Ja sam mu prišao, uhvatio ga za rame, okrenuo se, i rekao sam mu p**ko jedna poznaješ li ti mene, on je rekao da ne zna ko sam, onda sam mu ja rekao kako ne znaš ko sam kad pljuješ i lažeš o meni i mojoj familiji, on je rekao da kao poslanik može da priča šta hoće, nakon čega sam ga pljunuo i ošamario”, ispričao je Pejović.

On je dodao i da je njegovoj ženi, kada ga je pitala ko je i o čemu se radi rekao “bježi bre, d**ljo jedna, miči mi se tamo”.

Medojević je prigovorio njegovoj odbrani, navodeći da će se na kameri sa aerodroma najbolje vidjeti šta se tačno desilo, i odmah nakon davanja iskaza napustio sudnicu.

Pejović je sutkinji Larisi Mijušković Stamatović rekao da na tom snimku jedino može vidjeti kako mu se stubić zapetljao oko noge, i da se on spustio da ga ispravi, a ne da njime udari Medojevića.

Suđenje se nastavlja 24. septembra, za kada je planirano da se odgleda snimak kamere sa beogradskog aerodroma, ali i da se sasluša Zoran Ćoćo Bećirović, vlasnik “Avale”, koji je bio u Pejovićevom društvu za vrijeme incidenta.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Pejović je vlasnik kompanije "Uniprom" koja će preuzeti KAP od prvog jula, do kada treba da uplati 28 miliona eura za kupovinu ovog preduzeća.

Medojević: On je pokazao ko je i šta je

Medojević je, nakon suđenja, naveo da ne bi previše komentarisao uvrede koje mu je Pejović uputio u sudnici.

“On je pokazao ko je i šta je, svako je predstavio sebe kako misli da treba, a sada i sudija ima jasan prikaz o kom se profilu ličnosti radi”, rekao je Medojević u telefonskom razgovoru sa novinarkom “Vijesti”.

Vukčević: Medojević je patološki lažov

Pejovićevu odbranu potvrdio je i advokat Zoran Vukčević koji je bio s njim na aerodromu tog dana, dodajući da je on samo stajao sa strane i posmatrao šta se dešava, ne uključujući se u sukob.

“Medojević je kasnije rekao da sam ja huškao Pejovića da bude agresivan, on je patološki lažov”, istakao je advokat.

Pejović: Ako nađu išta nelegalno, ja im poklanjam firmu

Pejović je u sudnici istakao i da je, nakon spornih tekstova, nudio da se ispita poslovanje njegove firme, te da ako nađu jedan euro da nije legalan, da će odustati od kupovine KAP-a i pokloniti svoju firmu Medojeviću.

“Ta ponuda stoji i danas. Tražim od njih dokaze da sam švercer i kriminalac. To da nije mislio na mene, nije istina, jer sam ja bio jedini ponuđač za KAP”, rekao je Pejović.

Galerija

Bonus video: