Prostori u nikšićkom Domu revolucije će se davati u zakup

Od zakupa prostora u Domu revolucije opštinari očekuju da će nikšićki budžet biti bogatiji za oko 150.000 eura godišnje
358 pregleda 2 komentar(a)
Dom revolucije, Nikšić, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Dom revolucije, Nikšić, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 29.08.2018. 17:33h

Dom revolucije, megalomanska građevina u centru Nikšića koja četiri decenije zjapi bez namjene, do kraja sledeće godine postaće moderni tržni i poslovni centar, uvjeravaju predsjednik Opštine Veselin Grbović i glavni gradski arhitekta Nebojša Adžić.

Tim povodom odbornici DPS-a i SD-a koji čine saziv lokalnog parlamenta jednoglasno su odlučili da se prostori Doma, koji se rekonstruiše od aprila, počnu davati u zakup zainteresovanim privrednicima na period od 30 godina.

"I oni koji ponude najbolje uslove, dobiće da rade i rekonstruišu po projektima na koje ćemo mi dati saglasnost, da ulože svoja sredstva, da naprave neku novu Deltu, poslovni centar", kaže predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović.

"Mogu reći da ćemo već ovaj mjesec raspisivati tendere shodno datim okolnostima i da ćemo negdje sigurno sledeće godine u Domu revolucije biti česti gosti", tvrdi glavni arhitekta opštine, Nebojša Adžić.

Od zakupa prostora u Domu revolucije opštinari očekuju da će nikšićki budžet biti bogatiji za oko 150.000 eura godišnje.

A da li će se budući radovi na objektu izvoditi po projekatu slovenčko-švajcarko-crnogorskog tima arhitekata koji je pobijedio na konkursu Ministarstava održivog razvoja i turizma, prvi čovjek Opštine komentariše: "Mi nećemo 10-20-70, nego hoćemo 100 posto da ga završimo. Oni su predložili 11 milona da se finansira i da dobijemo samo 10 posto riješenog, a mi sa 800.000 i bez ulaganja opštine i države završavamo projekat".

Grbović je kazao da tim arhitekata takođe nije predvidio da će početak rekonstrukcije izazvati veliko interesovanje investitora.

Pominjali ste Goranović, Lakoviće, Nikšićki mlin ko je još tu od investstira?

"Voli se interesuje, ovi što su zainteresovani za fitnes centar, Tehnopolis je zainteresovan sa nekim Japancima za dio preko puta Opštine. Vidjećemo na tenderu ko dobije", kaže Grbović.

Odbornici DPS-a nisu krili oduševljenje što lokalna vlast koju čine zajedno sa Socijaldemokratama rješava višedecenijski problem grada pod Trebjesom, a odbornik Rajko Perović ovu odluku Skupštine smatra istorijskom.

"Kažu da je mornarima koji su na brodu, kad je nemirno more, a imaju kvar na jednom motoru, najveća sreća kad ugledaju kopno. Tako mogu dam vam kažem da je ovo jedna od najistorijskih sjednica posle Drugog svjetskog rata do danas", rekao je odbornik DPS-a.