ODLUKA VIŠEG SUDA

Adrovićevoj ukinuto jemstvo: Advokat se nada da će prihvatiti kauciju od 212.000 eura

Advokat okrivljene ubijeđen je da će jemstvo ipak biti odobreno...
293 pregleda 0 komentar(a)
Bečići udes, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Bečići udes, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 28.08.2018. 18:13h

Za dvadesettrogodišnju Eminu Adrović, koja se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u Bečićima u kojoj je poginuo državljanin Srbije Miloš Vukomanović, a njegova vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena, još uvijek nema privremene slobode.

"Viši sud u Podgorici ukinuo je rješenje Osnovnog suda u Kotoru kojim je prihvaćeno jemstvo za okrivljenu i predmet vratio tom sudu na ponovno odlučivanje", kazala je Aida Muzurović, PR Višeg suda u Podgorici.

Branilac Emine Adrović, još nije dobio zvanično rešenje, ali je ono prema pouzdanim informacijama koje su do njega stigle, ukinuto iz formalnih razloga.

"Zaista ne znam sadržinu tog rešenja, ali sam ubijeđen da će u ponovnom postupku sudija Danijela Samardžić iz KO koja je donijela prvo rešenje i koja je dozvolila jemstvo, istu takvu odluku donijeti i da će se prihvatiti jemstvo budući da se radi o iznosu od 212 hiljada eura- za nadležnost Osnovnog suda zaista velika suma", kazao je advokat Adrovićeve, Zdravko Begović.

Saglasni da je velika suma u pitanju, pitali smo da li je pomalo čudno da tako vrijednom imovinom garantuje neko ko sa Eminom Adrović nije ni u kakvom srodstvu.

"Ja mogu reći da je formalni vlasnik Veselin Vukićević, porodični prijatelj porodice Adrović i da tu ne postoji čak ništa sporno. Zakon o krivičnom postupku dozvoljava mogućnost da jemstvo ponudi bilo ko", dodaje Begović.

Jutros je u kotorskom Osnovnom sudu trebalo da bude održano i ročište za potvrdu optužnice protiv Adrović, međutim, kako se spisi predmeta nalaze u Višem sudu zbog odluke o jemstvu, predsjednik tamošnjeg suda Branko Vučković je na zahtjev odbrane pretres odložio za 4. septembar. Begović očekuje da suđenje počne krajem septembra.

S obzirom da se radi o krivičnom djelu iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja, tzv nehatno krivično djelo, zaprijećena je kazna zatvora do osam godina.

U optužnici kotorskog tužilastva navodi se da je optužena Adrović, 18 . jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom audi, krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na dionici gdje je ograničenje 50 kilometara. U dokumentu stoji i da, nailazeći na raskrsnicu i pješački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim dijelom automobila udarila u njih. Snežana Rudinac je inače i dan-danas u komi.