Posada "Viktor" pobjednik regate "Latinsko jedro-Bar 2014"

Takmičenje je imalo promotivan karakter i uvertira je planiranih regata koje će biti uvrštene u kalendar takmičenja u barskom akvatoriju
1 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 18:40h

Posada drvene barke "Viktor" u sastavu skiper Nenad Bokovac, Caca Bokovac i Osman Duraković pobijedila je na premijernoj regati "Latinsko jedro-Bar 2014" kojom je Mediteranski centar fotografije (MCF) na svoj, nautički način, obilježio Dan nezavisnosti.

Drugo mjesto je pripalo posadi Emilio Gavran i Vuk Vujačić, treće posadi skiper Mišo Durutović i Vlaho Martić, a četvrto posadi skipera Milana Bakovića, sa kojim su jedrili Tomislav i Marko Stević i Nedžad Bracić.

"Ove četiri jedrene barke, koje je sagradio majstor Pero Bokovac u oldtajmer stilu "korčulanki" i "arsenalki", nisu jedrile "u trokutu", već između dvije tačke, u barskom zalivu ispred Madžarice i marine", rekao je kapetan Slobodan Baja Bajković, koji je bio sudija takmičenja i pratio nadmetanje jedriličara sa pilotine Lučke kapetanije Bar.

MCF je prije početka regate u "Planetu" na šetalištu uručio diplome za doprinos barskom nautičkom sportu direktoru Marine Bar kapetanu Tomislavu Markoloviću, kapetanu Ljubu Kočoviću, direktoru kompanije "Nimont" i majstoru Peru Bokovcu koji u svojoj radionici kod luke predano nastavlja tradiciju starih kalafata.

"Takmičenje je imalo promotivan karakter i uvertira je planiranih regata koje će biti uvrštene u kalendar takmičenja u barskom akvatoriju. Vjerujemo da će preko ovih drvenih čamaca dužine od 4 do 6 metara sa latinskim jedrom, građani Bara i turisti osjetit mediteranski duh i izazove morskih avantura", naveo je Anto Baković, predsjednik MCF.

Pehar prvoplasiranom skiperu uručio je ispred MCF poznanti barski ugostitelj Ljubo Karanikić, nakon čega je za sve učesnike priređena fešta u marini kod starog nautičara Rajka Orlandića, uz učešće klape “Spilja”.

TV Vijesti, Svetozar Trebješanin

Galerija

Bonus video: