Sud u Kotoru odbio jemstvo od 30.000 eura: Filipović ostaje u pritvoru

Kako saznaje Televizija Vijesti, odbijena je i kaucija od dvije i po odnosno dvije hiljade eura, koliko je bilo ponuđeno u zamjenu za slobodu za 26-godišnjeg Igora Vukotića i tri godine mlađu Enisu Šuntić, osumnjičene da su sakrili pištolj u namjeri da pomognu Filipoviću
233 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Kotor, Foto: Jelena Jovanović
Osnovni sud Kotor, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.08.2018. 18:14h

Kotorski Osnovni sud odbio je da uz jemstvo od 30 hiljada eura pusti iz pritvora 53-godišnjeg Budvanina Božidara Filipovića, osumnjičenog da je u noći između 16. i 17. avgusta prijetio pištoljem osoblju i gostima kafića "MTV" na šetalištu u Petrovcu.

Kako saznaje Televizija Vijesti, odbijena je i kaucija od dvije i po odnosno dvije hiljade eura, koliko je bilo ponuđeno u zamjenu za slobodu za 26-godišnjeg Igora Vukotića i tri godine mlađu Enisu Šuntić, osumnjičene da su nakon toga sakrili pištolj u namjeri da pomognu Filipoviću.

Filipović je javnosti poznat od septembra 2017. kada je iz revolta zapalio svoj džip "porše kajen" jer decenijama nije mogao da dobije srpsko državljanstvo, pošto je više puta osuđivan.

Krajem maja ove godine uhapšen je na jednom beogradskom splavu nakon što je iznio prijetnje na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Zbog toga je sredinom jula osuđen na 11 mjeseci kućnog zatvora, uz nanogicu.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije, Filipović je isjekao nanogicu i pobjegao u Crnu Goru.

Srbija je raspisala potjernicu za njim, a u ovom slučaju ne može da traži izručenje Filipovića, jer prema sporazumima sa Crnom Gorom, ekstradicija može da se traži samo kada je u pitanju kazna zatvora od preko dvije godine.

Srbija može da eventualno traži od Crne Gore da prizna presudu i da Filipović ovdje služi kaznu, na koju je osuđen zbog prijetnji Vučiću i Stefanoviću.

Bonus video: