VLADA POPUSTILA

DPS odustao od kampanje: Studentima isplaćeni krediti

Studenti su juče primili martovske i aprilske kredite, koji iznose od 40 do 45 eura
91 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2019. 22:37h

Studentima su juče uplaćeni krediti nakon što je prije dva dana skupštinski Odbor za ekonomiju pozvao sve institucije da nastave sa redovnim isplatama studentskih kredita, socijalnih davanja i naknada za porodiljsko odsustvo. U Vladi, odnosno DPS-u, su tvrdili da to zabranjuje Zakon o finansiranju partija, koji su SDP i opozicija usvojili kako bi spriječili DPS da raznim jednokratnim isplatama “kupuje” glasove uoči izbora.

Studenti su primili martovske i aprilske kredite, koji iznose od 40 do 45 eura, potvrđeno je "Vijestima". Ministarstvo prosvjete je ranije obustavilo isplatu kredita tumačeći da to Zakon o finansiranju partija zabranjuje tokom izbornog procesa. Ministar finansija Radoje Žugić rekao je na Odboru da oni primjenjuju zakon  i da nemaju neizvršene naloge. On je sugerisao poslanicima da se pozabave mogućim nedorečenostima u zakonu.

TV Vijesti, Jelena Kulidžan

Vlada i DPS su pokušali da Zakon tumače tako da je većina isplata nakon raspisivanja izbora maltene nemoguća, sa namjerom da optuže SDP i opoziciju da su “zaustavili život”. U tu kampanju DPS-a uključile su sve javne institucije pod kontrolom DPS-a, uključujući i RTCG. Na kraju je utvrđeno da Zakon ne zabranjuje redovne isplate građanima.

Galerija

Preporučujemo za Vas