Čpajak je 2006. ubio Draškovića i Jankovićevu: Crnogorska policija i dalje ne uspijeva da ga uhapsi

Za Čpajkom je raspisana međunarodna poternica, njegove fotografije se nalaze na sajtu Interpola, ali sve to nije pomoglo – svirepi ubica ni do danas nije uhapšen. Navodno je prije nekoliko godina primijećen u Foči ali je uspio da pobjegne.
1951 pregleda 12 komentar(a)
Komnen Čpajak, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Komnen Čpajak, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 18.08.2018. 18:26h

Komnen Čpajak koji je prije 12 godina u Budvi ubio Lazara Draškovića i Mladenku Janković i dalje je nedostižan crnogorskoj policiji.

On je u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora, a da mu se uđe u trag nije pomoglo ni to što je za njim raspisana međunarodna interpolova potjernica.

Ni nakon 12 godina od zločina počinjenog u budvanskom naselju Lazi, crnogorska policija, ni uz svu međunarodnu pomoć, nije uspjela da locira i uhapsi 51-godišnjeg Čpajka, koji je te ljetnje julske noći hicima iz pištolja ubio Lazara Draškovića i Mladenku Janković.

U odsustvu, Čpajak je osuđen na 30 godina zatvora, za njim je raspisana međunarodna poternica, njegove fotografije se nalaze na sajtu Interpola, ali sve to nije pomoglo – svirepi ubica ni do danas nije uhapšen. Navodno je prije nekoliko godina primijećen u Foči ali je uspio da pobjegne.

Zločin je počinio 25. jula 2006 godine. Te noći oko 20 sati i 20 minuta ubica je ušao na zadnja vrata "audija" za čijim volanom je bio Drašković pored kojeg se na mjestu suvozača nalazila Jankovićeva.

Sa zadnjeg sjedišta on je tada iz pištolja "CZ M-57" s umišljajem ispalio Draškoviću dva hica u glavu, a potom jedan i u Mladenkinu.

Motiv za ovaj zločin je navodno bio novac. Kada je ubica bio siguran da ih je oboje likvidirao, on je spustio ručnu kočnicu i gurnuo automobil niz strminu. Smišljeno je ostavio pištolj pored Draškovićevog tijela kako bi napravio pometnju i naveo inspektore da misle da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, u šta se prvih sati istrage i vjerovalo.

Dok su istražitelji ispitivali slučaj, Čpajak se za pomoć obratio svojoj prijateljici Nevenki Kljajić.

Svega 40 minuta nakon surovog ubistva on je došao kod nje, priznao joj šta je uradio ona je pozvala svog poznanika koji je za 30 eura povezao Čpajka od Budve do Sutomora odakle je ubica pobjegao vozom u nepoznatom pravcu.

Ovo je tokom suđenja priznala i osuđena Kljajić koja je pred sudom tvrdila da je Čpajku pomogla iz straha da ne ubije i nju. Za pomaganje ubici osuđena je na šest mjeseci zatvora.

Bonus video: