U Gornjim Breznima počelo šesto takmičenje u ljenčarenju: Trampe, nijesmo agresivni

Prošlogodišnji pobjednik Vukašin Vračar sa rekordom od 48 sati u ležećem položaju očekuje da će zbog mnogo veće nagrade ove godine izdržati duže
601 pregleda 11 komentar(a)
Takmičenje u ležanju, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Takmičenje u ležanju, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 18.08.2018. 19:12h

U Etno selu Montenegro u Breznima jutros je počelo šesto takmičenje u ljenčarenju, po mnogima, najzanimljivije nadmetanje u regionu.

Osamnaest učesnika od kojih 15 iz Crne Gore i tri dame iz Srbije, potrudiće se da izdrže što duže da leže kako bi kući otišli sa titulom najvećeg ljenjivca, ali i bogatiji za novčanu i robnu nagradu od po 400 eura.

Milonja Blagojević iz Etno sela Montenegro kaže da je manifestacija, koja je nastala kao parodija na to da su Crnogorci poznati da vole da odmaraju, za šest godina postala poznata u cijelom svijetu.

"Mi imamo prijatelje u Australiji i svukuda. Svi su čuli za događaj, svi to gledaju i prave šale na osnovu ovoga takmičenja. Sad imamo novu situaciju da je Tramp izjavio da smo agresivni, a mi imamo takmičenje ležanju i to nam je glavna disciplina u Crnoj Gori, što znači da nijesmo agresivni", kazao je Blagojević.

O takmičenju u Brezni do sada su izvještavali gotovo svi mediji u regionu, kao i brojni u Evropi i svijetu. Manifestacija je posebno interesantna inostranim turistima koji trenutno borave u etno selu.

Prošlogodišnji pobjednik Vukašin Vračar sa rekordom od 48 sati u ležećem položaju očekuje da će zbog mnogo veće nagrade ove godine izdržati duže.

Neobično nadmetanje u ležanju, ove godine okupilo je osamnaest mladih ljudi u Etno selu Montenegro u Brezni, sa istim ciljem. Da ponesu titulu najvećeg ljenjivca, ali i vrijednu novčanu i robnu nagradu od po 400 eura.

"Neka sada takmičenje krene. Molim Vas svi lezite. Ako vam se ide u toalet, možete slobodno da idete. Posle toga bićete diskvalifikovani. I nema cigareta", kazala je Dragana Stanković, sudija.

To su u najkraćem pravila ovog, širom svijeta jedinstvenog i poznatog takmičenja.

Najbolje ih zna Vukašin Vračar iz Danilovgrada koji je prošle godine ustao tek nakon 48 i po sati i godinu ponosno nosio titulu najvećeg ljenjivca.

"Očekujem da ću ove godine oboriti svoj rekord. Biću duže od 48 sati. Nagrada je primamljiva, više primamljivija nego prošle godine, četiri puta veća. Potrudiću se oko nje", istakao je Vračar.

Ove godine među takmičarima je i jedan ljubavni par iz Nikšića.

"Došli smo da i mi malo odležimo, da se odmorimo. Ranijih godina smo slušali o takmičenju. Nikad prije nismo bili i odlučili smo da se i mi iskušamo", kazala je Ivana Tomić iz Nikšića.

Jeste li isprobavali da preležite dan i noć zajedno?

"To nam je hobi inače", rekao je Zdravko Mandić iz Nikšića.

Jelena i Gordana iz Srbije došle su, kažu, da Crnogorcima uzmu titulu najvećih ljenjivaca.

Šta očekujete?

"Pobjedu naravno", rekla ke Jelena.

"Odlično. Sve je super. Sve pohvale za organizaciju, za organizatore", kazala je Gordana.

Bonus video: