U Pozitivnoj i SNP-u spremni da sarađuju sa Lekićem nakon izbora

Bečić je istakao da nema problem što mu je protivnik četiri decenije stariji i iskusniji u politici
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 10:41h

U Pozitivnoj Crnoj Gori i Socijalističkoj narodnoj partiji SNP spremni su da, nakon izbora u Podgorici koji će se održati 25. maja, sarađuju sa nosiocem liste Demokratskog fronta DF Miodragom Lekićem.

DF je jednoglasno odlučilo sinoć da lider tog saveza Miodrag Lekić bude nosilac liste za predstojeće lokalne izbore u Podgorici. Demokratski front će, kako je odlučeno, na lokalnim izborima u Podgorici nastupiti samostalno.

Potpredsjednik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić kazao je da su spremni da razgovaraju o saradnji, ali da prvo moraju da raščiste stvari iz skorije prošlosti.

U Pozitivnoj Crnoj Gori Lekića ne vide kao prvog čovjeka Podgorice.

"Ne mogu ga zamisliti kao menadžera grada. Gradonačelnik je neko ko treba da vodi grad i teško mi ga je zamisliti u toj ulozi“, kazao je za TV Vijesti poslanik Pozitivne Mladen Bojanić.

U toj partiji bi, međutim, bili spremni da sarađuju sa Lekićem, baš kao i u SNP-u.

TV Vijesti: Jelena Kulidžan

"Naš cilj je da dođe do promjene vlasti u Glavnom gradu. Mi imamo našu programsku i kadrovsku ponudu. Očekujemo i od svih drugih tako nešto, i da to bude osnov saradnje u postizbornim koalicijama“, rekao je za TV Vijesti nosilac liste SNP-a u Podgorici Aleksa Bečić.

On je istakao da nema problem što mu je protivnik četiri decenije stariji i iskusniji u politici.

"Kao Podgoričanin, neko ko je duži niz godina odbornik u Skupštini Glavnog grada, ko poznaje funkcionisanje lokalne samouprave, želim sa Lekićem, kao i drugim nosiocima izbornih lista da na jedan korektan način sučelim argumente o budućnosti razvoja grada“, naglasio je Bečić.

Predsjedništvo DF-a je ocijenilo da je Lekić najbolji izbor za nosioca liste, koji garantuje pobjednički izborni rezultat.

"Iskustva iz Evrope govore da su lideri demokratskih država, prethodno bivali lideri glavnih gradova“, kazao je funkcioner DF-a Goran Danilović.

Nosilac izborne liste ne mora da bude i gradonačelnik. Međutim, u slučaju da Lekić osvoji najviše glasova na izborima u Podgorici, u Frontu navode da ne bi kalkulisali sa tom varijantom.

"Lekić je dobio našu podršku ne bi da bi otvorio mjesto za nekoga ko će doći sa 2,3, 5. ili 6. mjesta", dodao je Danilović.

Lekić nije rođeni Podgoričanin. Rođen je u Baru, gdje je i živio dok nije prešao u diplomatiju. Posljednju godinu, prije povratka na crnogorsku političku scenu, proveo je u Italiji kao profesor.

Galerija

Bonus video: