parking u podgorici

Građani plaćaju besplatan parking i nedjeljom, a niko im ne vraća novac

"Ne znam da li možete kod mobilnih operatera da imate tu uslugu da određenim danima ne pošaljete određenu poruku na određeni broj"
312 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2014. 19:56h

Iako je parking na ulici koji se plaća SMS-om nedjeljom besplatan, neki građani u Podgorici ne znaju za to, pa zbog toga odlaze na parking koji se regularno plaća svakog dana.

Ali, sve i da su znali, ne bi se mnogo promijenilo - istu cijenu bi platili čak i nedjeljom ukoliko pošalju poruku. Umjesto obavještenja da se mjesto za parkiranje tog dana ne naplaćuje, sa računa korisnika automatski se skida 0,40 eura. Na obavještajnoj tabli o tome ne piše ništa.

Iz Parking servisa, iako prihodi idu njima, za ovo krive mobilne operatere.

"Nazovi prihodi koje mi nedjeljom imamo od parkinga su beznačajni, to je par desetina poruka, koje se tokom radnog dana dese u toku nekoliko minuta", kazao je TV Vijesti Arsenije Boljević, direktor Parking servisa Podgorica. On je kazao da su iz te firme više puta putem medija obavještavali građane da je parking koji se plaća SMS-om nedjeljom besplatan.

"Ne znam da li možete kod mobilnih operatera da imate tu uslugu da određenim danima ne pošaljete određenu poruku na određeni broj ili kratki kod", dodaje Boljević.

Za Parking servis beznačajni prihodi, ali za građane ipak značajno skidanje novca sa telefonskog računa. Zbog toga su, kako kažu, spremni da riješe ovaj problem. Boljević navodi da dosad nisu imali ozbiljnih pritužbi po tom osnovu, te da su spremni da u saradnji sa mobilnim operaterima otklone taj tehnički problem.

Mobilni operateri loptu vraćaju Parking servisu i tvrde da softverom upravlja ta kompanija, pa i da je plaćanje nedjeljom, kao i ostalim danima, u nadležnosti tog gradskog preduzeća.

Kažu da su oni samo vrsta posrednika između građana i Parkinga.

Preporučujemo za Vas